КИЕВ
21:47
Брюссель
20:47
Москва
22:47
Пятница, 19 апреля 2024

Новости



РФ свідомо дестабілізує ситуацію всередині України і Молдови, - політолог

29 апреля, 13:00  Политическая  Украина

Неприєднання України та Молдови до жодного військово-політичного союзу стримує експансіоністські прагнення РФ, яка натомість дестабілізує ситуацію всередині обох країн, щоб переконати світ у їхній неготовності до євроатлантичної інтеграції. Так вважає директор Інституту світової політики Євген Магда.

Неприєднання України та Молдови до жодного військово-політичного союзу стримує експансіоністські прагнення РФ, яка натомість дестабілізує ситуацію всередині обох країн, щоб переконати світ у їхній неготовності до євроатлантичної інтеграції. Так вважає дир

«Україна й Молдова залишилися одними з небагатьох держав, які не приєдналися до жодного військово-політичного союзу. Незалежність обох наших держав стримує експансіоністські прагнення РФ. Російський вплив значною мірою здійснюється однаковими інструментами – це соціальні медіа, анонімні телеграм-канали, які формують не реальний, а паралельний порядок денний, і в цьому суттєва небезпека», - сказав Магдапише Укрінформ.

 

На його думку, Росія й надалі дестабілізуватиме ситуацію в обох країнах, щоб показати всьому світові, що пострадянські держави неспроможні на євроатлантичну інтеграцію, і найближчою такою спробою втрутитися будуть парламентські вибори в Молдові.

 

«Росії критично важливо продемонструвати всьому світові, а насамперед новій адміністрації в США, що пострадянські держави неспроможні на ефективну європейську чи євроатлантичну інтеграцію. Тому дестабілізація ситуації в наших країнах є важливим завданням РФ, над яким вона працюватиме надзвичайно активно. Проведення парламентських виборів у Молдові – питання цього року. Головне для Росії – не допустити створення стабільної проєвропейської більшості, спроможної прискорити євроінтеграцію Молдови, а якщо не вийде, то використовуючи фактор коронавірусу і розшарування в суспільстві, буде зроблено ставку на дестабілізацію всередині суспільства й відповідні зміни», - вважає політолог.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу