КИЕВ
06:16
Брюссель
05:16
Москва
07:16
Пятница, 26 апреля 2024

Новости



Нам потрібно домогтися реального режиму припинення вогню, - експерт

26 апреля, 17:00  Политическая  Украина

Режим припинення вогню, незважаючи на неодноразове підписання відповідних угод, продовжує зриватися проросійськими формуваннями. І це фіксує не тільки українська сторона, а й СММ ОБСЄ. Про це заявив експерт Олександр Мусієнко.

Режим припинення вогню, незважаючи на неодноразове підписання відповідних угод, продовжує зриватися проросійськими формуваннями. І це фіксує не тільки українська сторона, а й СММ ОБСЄ. Про це заявив експерт Олександр Мусієнко.

"РФ не зупиняє підживлення конфлікту. Але нам обов'язково потрібно домогтися реального режиму припинення вогню. Через різні механізми. У тому числі й примусом — політичним, дипломатичним", — підкреслює Олександр Мусієнко, пише Comments.ua.

 

На його думку, слід активізувати питання про розміщення миротворчої місії. І на лінії розмежування, і на тимчасово окупованих територіях. 

 

"У неї повинен бути широкий мандат. Це може бути Місія ООН або Місія ЄС спільно з ОБСЄ та деякими країнами НАТО. Вона потрібна, щоб упередити обстріли, а якщо вони все ж відбуваються — верифікувати їх. Щоб проконтролювати відведення важкого озброєння, артсистем. І стимулювати сторони до виконання пакету з безпеки Мінських угод", — пояснює експерт. 

 

Він упевнений, що потрібно активізувати переговори на всіх майданчиках. І напередодні ймовірної зустрічі президентів Путіна та Байдена пояснити, що вона може не відбутися, якщо РФ продовжить політику ескалації.

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу