КИЕВ
07:06
Брюссель
06:06
Москва
08:06
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Рік після «нормандського» саміту йшла підготовка до комфортної консервації конфлікту, - політолог

09 декабря, 17:00  Политическая  Украина

 

За  рік після останньої зустрічі лідерів країн «нормандського формату» за участю президента Володимира Зеленського  контекст переговорів щодо конфлікту на сході України не змінився, однак певні тактичні кроки здійснювалися. Про це заявив політолог Володимир Воля.

 

Рік після «нормандського» саміту, нормандська зустріч, консервація конфлікту,  політолог, Володимир Воля, Донбас, війна

 

«Невеличкий тактичний прогрес є, але значного стратегічного ? бути не могло. Були зрушення з КПВВ, умовне перемир’я, але просування зі стратегічних питань не було і не могло бути. Я маю на увазі кордон, вибори, контроль за територією ОРДЛО, питання статусу цих територій в Україні», ? сказав Воля у коментарі «Слово і діло».

 

Він додав, що в рамках «нормандських» переговорів Україна перебуває у глухому куті.

 

«Варто відзначити певне просування, але питання в тому, що воно не змінює загального контексту. Фактично вирішення тактичних кроків – це підготовка до комфортної консервації конфлікту. Я не впевнений, що це усвідомлюють в Офісі президента, але це виглядає саме так», ? відзначив Воля.

 

На думку експерта, кадрові зміни, які відбулися за цей час не призвели до появи нових ідей та сценаріїв, які були б вигідні Україні.

 

«Що стосується перспектив, то я бачу, що було багато кадрових змін, але справа в тому, що на суть проблеми це не як не вплинуло й сценарії залишаються ті ж самі. Досягти стратегічного прогресу не вдається», ? сказав політолог.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу