КИЕВ
12:07
Брюссель
11:07
Москва
13:07
Пятница, 26 апреля 2024

Новости



Білорусію неможливо вивести зі сфери російського впливу, - Олег Постернак

08 декабря, 13:00  Политическая  Украина

 

У протестів в Білорусі немає антиросійської спрямованості,  і не було від самого початку. Не секрет, що для Путіна сценарій білоруських протестів був частково навіть вигідним. Він був би вигідний навіть у випадку, якби білоруський протест переміг. Про це заявив  політтехнолог Олег Постернак.

 

Білорусія, протести, Лукашенко, Путін, поллітолог, Олег Пастернак.

 

 

"Це б призвело до звільнення деяких кандидатів, які зараз у в'язниці, а вони афільовані — так вважають білоруські аналітики — до частини російської еліти. Білорусь завжди була сферою інтересів РФ. Висмикнути її звідти зараз неможливо за жодних умов. Будь-який прозахідний варіант революції неможливий", — сказав він в ефірі каналу "Україна 24".

 

Експерт пояснив, у чому різниця протестів у Білорусі та в Україні.

 

"В Україні опозиційний дискурс з самого початку був орієнтований на західні цінності. Ці цінності зараз білоруські протести теж намагаються вибороти. Але у них немає лідера, і не тому, що вони не здатні його вибрати, а тому, що силовими методами зачищено все політичне поле, яке є в білоруському суспільстві. Хто заарештований, хто викинутий за кордон. Це реалії режиму Лукашенка", — сказав він.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу