КИЕВ
11:00
Брюссель
10:00
Москва
12:00
Пятница, 29 марта 2024

Новости



На наступних виборах може виникнути зовсім інша нова політична сила, - політолог

19 ноября, 16:00  Политическая  Украина

 

На наступних виборах може виникнути зовсім інша нова політична сила. Зараз на межі проходження знаходяться партії "Свобода", "Голос" та "Українська стратегія Гройсмана". Але для того, щоб зайти в парламент, їм потрібно показати суспільству національну рамку бачення виходу з кризи. І якщо ці партії зайдуть, то можуть стати тією ланкою, навколо якої відбудеться об'єднання. З новими партіями у парламенті є шанс для країни. Про це заявив політолог Віктор Таран.

 

Свобода, Голос, Українська стратегія Гройсмана, політолог , Віктор Таран, Слуги народу, Європейська солідарність, ОПЗЖ, Батьківщина, Зеленський, рейтинги.

 

«Якщо ми законсервуємося в трикутнику лідируючих партіях-суперниках - застрягнемо на місці», - каже він для Gazeta.ua

 

Всі соціологічні опитування показують одну і ту ж динаміку рейтингу політпартій. Це означає, що більшість українців визначилася у своєму виборі, і партії формуюють свої політичні ідеології.

 

«Рейтинги політичних сил співпадають із президентськими рейтингами. Українці саме з лідерами партій, яких підтримують, пов'язують подальші зміни в країні», - говорить експерт.

 

На його думку, очевидним є те, що впав рейтинг у "Слуги народу". Виборці тотально розчарувалися діяльністю Володимира Зеленського і його партії. Вони не вирішують питань безпеки і миру на сході країни, соціально-економічних проблем, захисту національних інтересів та питаннь міжнародної підтримки. Тому їхній електорат "перетікає" до інших політичних сил, в яких бачать захист і безпеку".

 

«Якщо відбудеться переформатування парламенту, то матимемо таку конфігурацію: "Слуга народу" матиме 170-160 депутатів, "Європейська солідарність" — 130-140, "Опозиційна платформа - За життя" — 120-110, "Батьківщина" — 50-60. В парламент проходить лише чотири партії. І складається дуже дивна картинка. "Слуги" втрачають свою монобільшість, а ми потрапляємо в глибоку конституційну кризу. Тому важливо, хто може зайти в парламент і створити ефективну і сильну коаліцію», - пояснює політолог.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу