КИЕВ
08:32
Брюссель
07:32
Москва
09:32
Вторник, 19 марта 2024

Новости



Для доставки масок можна було використовувати лоукости, - Рейтерович

05 мая, 13:30  Политическая  Украина

 

Незнання Президента про те, що літак «Мрія», який він урочисто зустрічав, везе комерційний вантаж  не знімає з нього відповідальності. Він мав розібратись у ситуація і розуміти куди він іде, хто і що там везе і за які кошти.  Про це в ефірі телеканалу «Прямий» заявив керівник політико-правових програм Українського Центру суспільного розвитку Ігор Рейтерович.

 

Доставка масок, лоукости, Ігор Рейтерович, Мрія, Епіцентр, скандал, Герега, Прямий, Тимошенко. Володимир Омелян, міністр інфраструктури, Офіс президента, бум лоукостів, Ryanair, Wizz Air,   лоукосты, Игорь Рейтерович,  Эпицентр, скандал, Герега, Прямой, Т

 

«Це уже не перший випадок, коли дипломатичні механізми використовують для перевезення комерційної продукції. І тут є ще питання, хто розвантажує літаки, які наче б то везуть гуманітарний вантаж, а потім виявляється, що це комерційна продукція. Якщо для цього застосовують  Нацгвардію, то це явно робити не можна і це пряма відповідальність глави держави», - говорить Ігор Рейтерович.

 

За його словами, за подібне висновки мали б бути зроблені кадрові – винних мали звільнити, або принаймні виписати догану.

«Але цього ми не побачили, попри те, що скандал величезний і не тільки з точки зору іміджу, але й з точки зору нормального функціонування бізнесу в Україні. У всіх інших підприємців зараз виникає питання -  а чому ми не можемо скористатися такими інфраструктурними можливостями», -  каже політолог.

 

Він наголосив, що зараз за перемогу Президента подають те, що зроблено 30 рейсів, які привезли в країну маски, але ще нещодавно Україна робила по 300 рейсів у день.

«Представники нинішньої влади не хочуть визнавати, що було зроблено попередньою, але  згадайте бум лоукостів, який був за колишнього міністра інфраструктури Володимира Омеляна, коли в країну зайшли світові авіакомпанії. Чому ці літаки не можна було використати, щоб завозити в країну засоби захисту і зупинити епідемію? Але цього не було зроблено, бо вирішили розписати на коло наближених осіб», - зазначив Ігор Рейтерович. 

 

Політолог наголосив, що скандал заявою Тимошенка не завершиться, він просто зараз «віддувається», однак, коли журналісти докопаються до документів по літаках і того з якими націнками продукцію перепродавали висновки потрібно буде робити уже правоохоронним органам.

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу