КИЕВ
11:58
Брюссель
10:58
Москва
12:58
Четверг, 28 марта 2024

Новости



Зі «Слуги народу» може вийти більше ніж 11 депутатів, - політтехнолог

26 ноября, 14:12  Политическая  Украина

 

Утримати монобільшість у цій конфігурації не вдасться. Країна разом із місцевими виборами має готуватись до парламентських. Таку думку висловив політтехнолог, експерт «Українського Центру суспільного розвитку» Юрій Подорожній.

 

11 депутатів виходять зі слуги народу, 11 депутатів, Анна Скороход, Юрій Подорожній, давид арахамія, Роман іванісов, депутат-гвалтівник, Олександр корнієнко, Слуга народу, зеленський, поліграф, арахамия, Иванисов, депутат-насильник.

 

Нещодавно нардеп Анна Скороход анонсувала вихід 11 народних депутатів із Слуги народу.

 

Натомість голова фракції Давид Арахамія відповів, що не знає про такі наміри народних обранців.

 

Загалом народна депутатка називає цифру у близько 60 членів фракції Слуга народу, які готові об’єднатися в її групу. Наскільки ці заяви є реалістичними – буде видно найближчим часом.


«Невдоволених у монобільшості достатньо. Проте такі заяви можуть бути лише бажанням Скороход, яку виключили зі скандалом після того, як вона заявила з трибуни Верховної Ради про те, що її чоловіка заарештували через відмову голосувати проти відкриття ринку землі», - пише Юрій Подорожній у своєму блозі.


За його словами, сама фракція Слуга народу хоч і має приставку моно, але є неоднорідною. У ній є багато випадкових у політиці людей, а формування списку відбувалось хаотично. Все частіше йдеться про те, що місця у ньому  продавались, а саму фракцію охоплюють гучні скандали.

 

«Чого коштує тільки скандал із депутатом-мажоритарником з Рівненщини Романом Іванісовим, який, як стало відомо, мав статтю за зґвалтування та, будучи в активній політиці, до Верховної Ради встиг побувати депутатом обласної ради від Батьківщини та БПП. Однак скандал не у тому. Як повідомляють ЗМІ, Іванісов придбав за $300 тис. можливість балотуватись у “смотрящєго” за областю від партії, який на сьогодні є заступником голови фракції», - говорить експерт.


Політтехнолог наголошує, такі скандали не додають монолітності, а тому кадрового резерву для виходу із фракції є достатньо. Тим більше, що і керівництво партії, і ті, хто складають істеблішмент Слуги народу бачать у народних депутатах виконавців їхньої волі, а не обранців з власними позиціями та інтересами.

 

«Олександр Корнієнко заперечує можливість розколу партії, але говорить про те, що головне – зберегти більшість у 226 депутатів. Тому резерв на виключення, так би мовити витратний матеріал є – 24 особи», - каже Подорожній.


Він переконаний, що те, чи зможе монобільшість залишитись єдиною у своєму пориві виконувати завдання – питання риторичне. І його риторичність підтверджується із кожною заявою президента про достроковий розпуск парламенту.

 

«Як би не розгортались подальші події, утримати у цій конфігурації монобільшість не вдасться. А відповідно, країна разом із місцевими виборами має готуватись до парламентських», - говорить Подорожній.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу