КИЕВ
08:55
Брюссель
07:55
Москва
09:55
Вторник, 19 марта 2024

Новости



Закрити вікна і триматись далі від рекламних щитів – українців попередили про сильний вітер

21 ноября, 08:57  Политическая  Украина

 

За прогнозами Укргідрометцентру, 21 листопада в Україні буде сильний вітер. Про це повідомили в Державній службі надзвичайних ситуацій.

 

прогноз погоди, погода Київ, сильний вітер. погода Киев, сильный ветер.

Пориви вітру 15-20 м/с, у Приазов'ї 25-28 м/с. По Києву та Київській області 21 листопада пориви вітру 15-18 м/с.

 

Фахівці закликають дотримуватись основних рекомендацій під час сильного вітру:

 

Вікна! Всі вікна в будинку або квартирі при сильних шквальних вітрах повинні бути щільно зачинені. При особливо сильних вітрах (ураганах) можна заклеїти віконні шиби смужками скотчу по діагоналі (буквою Х), це вбереже від осколків, якщо вітер виб'є скло. До речі, саме так заклеювали вікна під час війни при бомбардуваннях.

Балкони! З незасклених балконів і лоджій слід прибрати абсолютно всі предмети, які можуть при сильному вітрі випасти назовні (горщики, банки, ящики, пляшки і т.п.). Були випадки, коли з кутових засклених балконів злітали старі вікна разом з рамами при ураганах.

На вулиці! Опинившись на вулиці в шторм слід триматися якомога далі від рекламних щитів (і інших навісних конструкцій), ліній електропередачі, а також дерев. Озирніться навколо, потрібно бути подалі від усього, що може відірватися, зламатися та впасти на голову. Не можна підходити до обірваних проводів і предметів, що розгойдуються на вітрі (дерев), тому що вони можуть впасти.

Укриття! У разі сильного вітру необхідно сховатися в найближчому будинку (це може бути магазин, бібліотека, торговий центр, під'їзд будинку, кінотеатр) або природному укритті до того часу, коли стихія стихне.

Великі дерева! Слід особливо уважно стежити за тим, щоб не перебувати під великими деревами, особливо це стосується тополь і не паркувати під ними автотранспорт – це небезпечно. Адже наслідок поривів вітру дерево, чи його гілки можуть впасти, за завдати шкоди. Особливо небезпечними є старі, трухляві та одиноко стоячі дерева.

Вдома! Вдома краще перебувати подалі від вікон. Не слід користуватися ліфтом, бо вітер може пошкодити дроти на вулиці, що призведе до відключення електрики.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу