КИЕВ
18:46
Брюссель
17:46
Москва
19:46
Суббота, 27 апреля 2024

Новости



Політехнічний університет в Гонконзі перетворився на «військову зону»

18 ноября, 09:04  Политическая  Украина

 

В ніч на понеділок, 18 листопада, загорівся вхід до Політехнічного університету. Це сталося при спробі поліції проникнути в будівлю, де знаходяться стоні мітингарів – у хід пішли «коктейлі Молотова».

 

 Гонконг, протести Гонконг, сутички, майдан Гонконг, протесты, столконовения, полиция, Политехнический университет, Політехнічний університет, закон про екстрадицію.

 

Сутички між радикально налаштованими активістами і силами поліції не вщухали протягом всього недільного дня, зазначає South China Morning Post. Близько десятої години ранку білий броньований автомобіль Ford без номерних знаків спробував в'їхати в групу поліцейських на вулиці Austin Road, де розташований  університет. Поліцейські обстріляли автомобіль, проте нападнику вдалося втекти.

 

У ході зіткнення з протестувальниками на території університету поліція вже затримала десятки активістів. Очікуються масові затримання. Поліція повідомила, що найнебезпечніші предмети, вилучені в активістів упродовж останніх днів, були викрадені ними з лабораторій Політехнічного університету.

 

Під час сутичок в університеті як поліція, так і учасники протестів неодноразово застосовували силу, повідомляють місцеві ЗМІ. При цьому радикальні активісти кидали в поліцейських цеглини і "коктейлі Молотова", іноді використовуючи для цього саморобні катапульти на даху будівлі університету. Один з поліцейських напередодні був поранений в ногу стрілою з лука. Поліція у відповідь використовувала перцевий газ і задіяла водомети.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу