КИЕВ
14:06
Брюссель
13:06
Москва
15:06
Суббота, 20 апреля 2024

Новости



«Голос» пропонує "заморозити конфлікт" на Донбасі

08 ноября, 12:02  Политическая  Украина

 

В партії «Голос» пропонують запровадити державну програму з повернення в Україну  з Донбасу тих, хто готовий повернутися. 

 

замороження конфлікту, голос, розведення сил, мінські угоди, рахманін, деокупація Донбасу, АТО. ООС, операція ОС, війна на Донбасі, російсько-українська війна, розведення сил Петрівське, заморозка конфликта, минские договорености, война на Донбасе, розвед

 

«Є лише 3 шляхи деокупації та реінтеграції Донбасу: воєнний, «мінські угоди» і «замороження війни»», - про це заявив лідер фракції «Голосу» в парламенті Сергій Рахманін виступаючи під час програми «Право на владу».


За його словами, воєнний шлях можливий за наявності чотирьох умов. Перша, політична воля вищого керівництва — її нема. Друга, військової спроможності.


«На превеликий жаль, її теж немає. Ось одна цифра, яка багато що пояснює: країна, яка воює і має все ще величезний обороно-промисловий комплекс, спромоглася поставити Збройним силам кілька одиниць військової техніки за рік», - говорить Рахманін.


Третя умова, на його думку, підтримка переважної більшості населення — будь-яке соціологічне дослідження покаже, що воєнний шлях сьогодні не підтримує ніхто. І четверта умова, підтримка зовні.


«Жоден з наших так званих західних партнерів такий варіант не підтримує. Більше того: сьогоднішні Німеччина, Сполучені Штати і Франція набагато більше роздратовані, набагато більше схильні підтримувати Росію, ніж це було навіть два-три роки тому. Чи означає це, що воєнний шлях неможливий? Ні, в жодному разі. Будь-яка країна, навіть маленька, завжди розглядає воєнну розв'язку як можливу, навіть якщо вона не говорить про це вголос. Ми маємо розглядати цей варіант, в тому числі — і щодо Криму, не тільки щодо окупованих територій Донбасу. Але чи можливий воєнний варіант зараз? Ні.», - каже Рахманін.


Другий варіант деокупації -  «Мінські угоди», на думку Рахманіна, вони мертві.


«Мінські угоди — це шлях до капітуляції. Я не вірю в те, що Путін при здоровому розумі, маючи козирі на руках, маючи фактичну підтримку Берліна, Вашингтона і Парижа, погодиться зараз забрати звідси війська.Нам нав'язують сьогодні вибори на окупованих територіях. Чому вибори на цих територіях неможливі зараз? Тому що неможливо провести вибори там, де кордон не контролюється нами», - говорить Рахманін.


Політик переконаний, цей варіант  нав'язаний і неприйнятний.


«І є третій варіант, про який не говорять вголос. Він існує, він обговорюється час від часу. Його не озвучують або з сорому, або зі страху. Це — замороження війни. Що це означає з точки зору стратегії та з точки зору тактики? Це означає одну просту річ: ми називаємо речі своїми іменами. Ми зараз не маємо можливості розв'язати це питання воєнним шляхом — я пояснив чому. Ми зараз не маємо можливості розв'язати це питання дипломатичним шляхом — я пояснив чому. Ми можемо зупинитися — для того, щоб зібратися з думками. І головне: щонайменше, що ми маємо забрати, — ми маємо повернути людей. Для того, щоб повернути людей, має бути державна програма для тих, хто готовий повернутися в Україну», - резюмував Рахманін.


Нагадаємо, 8 листопада о 12:00, в разі підтвердження режиму «тиша», має розпочатися розведення військ у Петровському. Розведення вже пройшло на двох інших ділянках — Станиця-Луганська та Золоте.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу