КИЕВ
22:24
Брюссель
21:24
Москва
23:24
Четверг, 28 марта 2024

Новости



Держдепі США вітають звістку про звільнення 35 українських громадян, утримуваних в Росії

09 сентября, 11:00  Политическая  Украина

У Державному департаменті США вітають звістку про звільнення 35 українських громадян, утримуваних в Росії, повідомляє посольство України в США.


 

 

 

 

 

"Ми постійно закликали звільнити 24 членів українських екіпажів, затриманих Росією після нападу на українські судна в Чорному морі біля Керченської протоки в листопаді 2018 року, а також Олега Сенцова та інших політичних в'язнів. Ми вітаємо повідомлення про те, що вони повернулися додому. Ми закликаємо Росію негайно звільнити всіх інших українців, включно з представниками кримських татар, які все ще залишаються несправедливо ув'язненими", - йдеться в повідомленні, на офіційній сторінці посольства України в США в соцмережі Фейсбук у неділю.


"Президент Зеленський чітко заявив про свою прихильність досягти дипломатичного вирішення конфлікту, розпалюваного Росією на сході України. Ми підтримуємо зусилля президента Зеленського і закликаємо Росію виконати всі свої зобов'язання, взяті в рамках Мінських угод", - наголошується в заяві прес-секретаря Держдепу США Морган Ортагус.

 

 

 

 

Джерело:Інтерфакс-Україна

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу