КИЕВ
18:08
Брюссель
17:08
Москва
19:08
Пятница, 19 апреля 2024

Новости



На засіданні комітету Верховної Ради сталася суперечка - нардеп влаштував демарш

02 сентября, 10:14  Политическая  Украина

У комітеті Верховної Ради з правової політики та правосуддя виникла суперечка щодо можливості початку другої сесії парламенту з 3 вересня, адже розглядати зміни до Конституції у другому читанні можна лише на наступній сесії після першого читання. Деякі депутати на засіданні в понеділок вранці говорили, що й засідання комітету тоді проводити не можна, передає "Українська правда". Головуюча Ірина Венедиктова сказала:

"Що стосується календаря планової роботи: ми з вами ще раз зустрінемося за планом у середу - до цього в нас засідання позапланове. У ніч на 29 серпня у нас було перше засідання комітету, сьогодні порядок денний визначений заявами народних депутатів - це не плановий збір. Я почула тих депутатів, які відстоюють позицію, що неможливо повертатися до питання статті 80-ї - зняття недоторканності. Тому я розумію ваші мотиви для того, щоб ми цього не працювали в межах процедурних дій".

Народний депутат від "Батьківщини" Сергій Власенко перервав її:

 

"Ви не маєте права коментувати дії народних депутатів і говорити, хто що думає".


Сергій Власенко та Руслан Князевич пропонували не проводити засідання комітету, а провести обговорення, але цю пропозицію підтримали 6 депутатів, а проти висловилися 14. Власенко залишив засідання комітету зі словами:

 

"Мій правовий досвід навчив мене, що не можна брати участі у незаконних діях. Я вважаю ці дії незаконними, я не буду брати участі сьогодні у засіданні комітету". "Тебе позбавлять мандату", - сказав йому хтось із колег, але Власенко все ж пішов. Руслан Князевич згодом заявив, що запропоновані "Слугою народу" законопроекти "міняють Конституційний лад"

 

Ольга Совгиря заперечила йому - а Князевич заявив:

 

"Мене не треба повчати. Чим передбачена дискусія щодо цього питання?".

 

Князевич запропонував до розгляду питань, включених у порядок денний, звернутися до Венеційської комісії - але за висловилися 6 депутатів, а проти 15. Раніше Верховна Рада України ухвалила постанову про календарний план проведення другої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання (№ 1087).

 

 

 

Джерело:УНІАН

 

 

Версия для печати

Читайте также









Обзор сети

Разместить рекламу