КИЕВ
09:37
Брюссель
08:37
Москва
10:37
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Росія контролює насильство на Донбасі, - посольство США

19 августа, 12:00  Политическая  Украина

Посольство Сполучених Штатів Америки в Україні заявило, що Кремль контролює насильство на Донбасі. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook посольства.


Посольство у черговий раз закликало Росію припинити агресію на сході України.


 

"Сьогодні, у Всесвітній день гуманітарної допомоги, наші думки линуть до мільйонів мирних жителів, які страждають через конфлікти, в тому числі на Донбасі та в Криму. Кремль контролює насильство на сході України і повинен негайно припинити агресію", - підкреслюється у повідомленні.


Нагадаємо, спеціальний представник Держдепу США з питань України Курт Волкер заявив, що мир на Донбасі встановиться після того, як Росія виведе свої війська з окупованих територій. Він нагадав, що РФ продовжує залишатися головним двигуном цього конфлікту, вона керує військовими силами, розвідкою, економікою.

 

Як писало РБК-Україна, Волкер також заявив, що Кремль досі думає, що, продовжуючи війну на Донбасі, може послабити Україну, дестабілізувати її, тиснути на Київ, щоб спробувати утримати країну під своїм впливом.


Додамо, повірений у справах Сполучених Штатів Америки в Україні Вільям Тейлор заявив, що війну на Донбасі завершити може тільки президент Росії Володимир Путін.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу