КИЕВ
16:33
Брюссель
15:33
Москва
17:33
Среда, 24 апреля 2024

Новости



Володимир Зеленський подзвонив Путіну після загибелі українських військових

07 августа, 11:40  Политическая  Украина

 Президент України Володимир Зеленський після загибелі чотирьох вояків ООС на Донбасі зателефонував лідеру РФ Володимиру Путіну з закликом вплинути на бойовиків. Про це він заявив на брифінгу у Києві, передає кореспондент УНН.


"Не зважаючи на те, що статистика з 21 липня краща... нам потрібно терміново у найближчий час зустрітись лідерами нормандської четвірки, і подивитись один одному в очі і припинити цю війну. Я сьогодні зранку розмовляв з президентом Росії Володимиром Путіним з цього приводу, терміново йому подзвонив, сказав, що це нас не наближує до миру. Я дуже вас прошу вплинути на ту сторону, щоб вони припинили вбивство наших людей - перше", - сказав Президент.


З його слів, інше питання, яке він підіймав під час розмови - продовження розмінування, і необхідність скоротити "з тієї сторони" терміни будівництва мосту у Станиці Луганській.


"Ще декілька питань, які я підняв - це повернення наших полонених. У нас була довга розмова. Я кажу "наших людей вбивають" - мені кажуть, там є якісь деталі, де наші стріляють по цивільним людям. Всі говорять про те, що хочуть миру, але крім слів ми маємо рухатись швидкими кроками", - додав Зеленський.


Нагадаємо, 6 серпня бойовики дев'ять разів порушили режим припинення вогню. Внаслідок ворожих обстрілів чотири військовослужбовці загинули та один отримав поранення.

 

 


 

 

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу