КИЕВ
03:44
Брюссель
02:44
Москва
04:44
Суббота, 20 апреля 2024

Новости



Завершилися міжнародні навчання «Сі Бриз-2019»

12 июля, 16:21  Политическая  Украина

Зокрема, під час навчань було задіяно 24 корабля, 13 літаків, 10 вертольотів.

 

В Одесі завершилися міжнародні навчання «Сі Бриз-2019». Як передає кореспондент УНІАН, церемонія закриття відбулася сьогодні в одеському Будинку офіцерів. Як зазначив керівник навчань з української сторони контр-адмірал Олексій Неїжпапа, всі заплановані в рамках навчань завдання виконані в повному обсязі. Під час навчань було задіяно 24 корабля, 13 літаків, 10 вертольотів і ін. Він повідомив, що багатонаціональні сили досягли повного взаєморозуміння, кораблі пройшли понад 2 тис. миль, піхотинці здійснили понад 300 стрибків з парашутами, водолази і льотчики відпрацювали по 300 годин, відповідно - під водою і в повітрі.

 

 

«Це фантастичні результати», - підкреслив Неїжпапа, додавши, що тільки одна країна була «осторонь» - Росія, кораблі якої намагалися провокувати багатонаціональні сили. «Наша сторона - сторона цивілізованого світу, а їхня країна - прагне знищити і нівелювати морське право ...», - сказав Неїжпапа.

 

Як зазначив командувач Військово-морських сил Збройних сил України Ігор Воронченко, учасники навчань вийшли на новий рівень злагодженості і взаєморозуміння при проведенні бойових операцій на морі, під водою, в повітрі і на суші. Адмірал також висловив вдячність країнам - учасницям «Сі Бриз» за підтримку сімей військовополонених українських моряків.

 

«Україна, США і всі інші учасники знову показали усім свої устремління і можливості виконувати взяті на себе зобов'язання щодо забезпечення стабільності в кризовому регіоні. Ми відповіли на всі провокації гібридної війни і спроби демонстрації сили з боку РФ під час навчань», - заявив Воронченко.


Він також висловив сподівання на те, що спільні навчання стануть свого роду нагадуванням Росії про необхідність дотримуватися вимог міжнародного морського права. Під час церемонії українські та американські військові музиканти (квартет і квінтет) виконали різні музичні твори - джаз, класику тощо. Як повідомляв УНІАН, в Одесі 1 липня стартували українсько-американські військові навчання «Сі Бриз-2019». Участь у них взяли близько 3 тис. військовослужбовців з 19 країн. 10 липня корабель Чорноморського флоту РФ «Сметливый» зайшов у закритий для мореплавання район, де проводилися стрільби міжнародних навчань «Сі Бриз-2019». У відповідь на це в командуванні ВМС ЗСУ заявили, що Російська Федерація вкотре, нехтуючи нормами міжнародного морського права, спровокувала надзвичайну ситуацію в акваторії Чорного моря. Україна і США проводять «Сі Бриз» щорічно, починаючи з 1997 року.

 

 

 

 

 

 

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу