КИЕВ
04:47
Брюссель
03:47
Москва
05:47
Суббота, 27 апреля 2024

Новости



Суд дозволив Андрію Клюєву балотуватися у Верховну Раду

01 июля, 11:44  Политическая  Украина
Клюєв належав до близького оточення Януковича

Касаційний адміністративний суд при Верховному Суді дозволив колишньому депутату від "Партії регіонів" і ексглаві АП Андрію Клюєву взяти участь у дострокових парламентських виборах.


Про це написав адвокат Клюєва Юрій Сухов у Facebook.


"Адвокатське об'єднання «Сухов, Кочан енд баррістерс» відстояло в Касаційному адміністративному суді при Верховному Суді гарантоване Конституцією та законами України громадянину України Клюєву Андрію Петровичу право на участь у виборчому процесі", - йдеться в повідомленні.


Адвокат уточнив, що суд скасував рішення Центрвиборчкому про відмову в реєстрації Клюєва А.П., який постійно проживає на території України в м.Донецьку, кандидатом у народні депутати України від Ліберальної партії України в одномандатному виборчому окрузі №46 на позачергових виборах 21 липня 2019 року.


Він також зазначив, що рішення Верховного Суду є остаточним.


Як повідомляв Укрінформ, 23 червня Центральна виборча комісія відмовила ексглаві Адміністрації президента Януковича Андрію Клюєву в реєстрації кандидатом у народні депутати України.


В Україні Клюєва підозрюють у заволодінні з травня 2010 по квітень 2011 року державним майном шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб, повторно та в особливо великих розмірах.


За інформацією СБУ, з 2014 року він проживає в Московській області.


Раніше Інтерпол зняв Клюєва з розшуку, а Євросоюз скасував проти нього санкції.

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу