КИЕВ
06:35
Брюссель
05:35
Москва
07:35
Пятница, 26 апреля 2024

Новости



Міський голова Києва Кличко обіцяє оскаржити скасування перейменування проспектів на честь Бандери і Шухевича

26 июня, 10:15  Политическая  Украина
Віталій Кличко

Міський голова Києва Віталій Кличко пообіцяв оскаржити скасування перейменування проспектів в Києві на честь Бандери і Шухевича. Йдеться про зміну в рамках декомунізації старих назв проспектів Московського і Ватутіна.

 

 

 

 

 

«Ми готуємо апеляцію на рішення Окружного адмінсуду Києва, що скасував рішення Київради про перейменування двох проспектів на честь Степана Бандери та Романа Шухевича», - зазначив міський голова у Telegram.


«І, по-друге: на наступній сесії Київради ми, за процедурою, ще раз ухвалимо рішення про відповідне перейменування радянських проспектів», - додав міськголова Києва.


25 червня Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення Київської міської ради щодо перейменування двох проспектів на честь Степана Бандери та Романа Шухевича.


9 квітня 2015 року Верховна Рада ухвалила пакет законів про декомунізацію, які забороняють радянську символіку і засуджують комуністичний режим. 15 травня закон підписав президент Петро Порошенко.


У межах декомунізації були перейменовані всі вулиці і населені пункти, назви яких пов'язані з комуністичним режимом, а також були демонтовані пам'ятники тоталітарної епохи.

 

 

 

Джерело:Громадське

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу