КИЕВ
09:40
Брюссель
08:40
Москва
10:40
Вторник, 19 марта 2024

Новости



Леонід Кучма та Генсек ООН обговорили ситуацію на Донбасі

13 июня, 16:33  Политическая  Украина
Леонід Кучма

Леонід Кучма прийняв Оснат Лубрані, Координаторку системи ООН та Координаторку з гуманітарних питань в Україні. Бесіда відбулася на прохання пані Лубрані. Вона подякувала Леоніду Кучмі за його участь у процесі мирного врегулювання конфлікту. У розмові обговорили перебіг виконання Мінських угод, які 17 лютого 2015 року були схвалені Радою Безпеки ООН. Про це повідомила у Facebook прес-секретар представника України у ТКГ Дарка Оліфер, передає УНН.


"Генеральний секретар ООН Антоніу Гутіеріш уважно стежить за цим питанням, він щиро прагне, аби у справі виконання Мінських угод з'явилась нова динаміка", - зазначила Оснат Лубрані.


Леонід Кучма наголосив на першочерговості виконання безпекового блоку домовленостей - насамперед, це повноцінне припинення вогню, виведення російських збройних формувань і техніки. Він окремо підкреслив: всі кроки з імплементації Мінських домовленостей мають відбуватися лише на засадах взаємності.


Відзначено позитивні зрушення у розблокування процесу звільнення утримуваних осіб, що є першочерговим гуманітарним завданням ТКГ. Окрему увагу приділено проблемі пошуку зниклих безвісті. Також Леонід Кучма поінформував щодо активізації роботи Уряду України у вирішенні соціально-економічних проблем Донбасу.


Українська сторона висловила вдячність Організації Об'єднаних Націй за систематичну увагу до України, адже роль ООН є особливо важливою в умовах порушення системи міжнародної безпеки.


"Вкрай важливо, аби голос ООН з українського питання чули в усьому світі. Сподіваюся, що цей голос буде сильним. Ми хочемо бачити вашу об'єктивну позицію та оцінку подій", - сказав Леонід Кучма.


Учасники зустрічі домовилися щодо продовження контактів на постійній основі.


 

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу