КИЕВ
14:37
Брюссель
13:37
Москва
15:37
Четверг, 25 апреля 2024

Новости



Павло Клімкін заявив, що не братиме участі в нинішніх виборах до Верховної Ради

13 июня, 15:17  Политическая  Украина
Павло Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що в подальшому має намір займатися політичною діяльністю, але в нинішніх позачергових виборах до Верховної Ради не братиме участі.


"У мене справді була емоційна історія, я хотів зробити справжню європейську кампанію в одному з мажоритарних округів, але з розумінням, що буде команда однодумців у Верховній Раді... На сьогодні я такої команди не бачу. Тому я думаю над іншими шляхами, і думаю досить серйозно", - сказав він в інтерв'ю інтернет-виданню ТСН.uа, опублікованому в четвер.

 

При цьому міністр наголосив, що в майбутньому планує займатися політичною діяльністю.


Водночас, відповідаючи на запитання про те, чи правдива інформація про його переговори з партією "Голос" Святослава Вакарчука про внесення його до виборчих списків на виборах до ВР, Клімкін зізнався, що проводив переговори з кількома політичними проектами.


"Але не знайшов команди однодумців, які були б спроможні робити реальні зміни в Україні. Мені важливо, щоб партійний проект, у якому я братиму участь, не був віртуальним. Тобто він не був замкнутий, щоб це не була якась лідерська партія, в якій є партійний список, але немає тисяч людей, які реально мають серце і мають бажання змінити Україну", - пояснив глава МЗС.


Раніше Клімкін підтвердив, що спілкувався з лідером партії "Голос" Святославом Вакарчуком. "Я його дуже ціную і поважаю, але до жодних рішень ми не прийшли. Ми обговорюємо різні ідеї. Ніяких фінальних рішень щодо цього немає", - сказав глава МЗС.


Як повідомлялося, Клімкін 17 травня заявив, що написав заяву про свою відставку з посади глави МЗС. Дипломат повідомив, що заздалегідь поінформував Зеленського про свій намір.


30 травня президент України вніс до Верховної Ради проекти подань про звільнення міністра закордонних справ Клімкіна, міністра оборони Степана Полторака і глави СБУ Василя Грицака. 31 травня Клімкін звернувся до депутатів Верховної Ради з проханням підтримати його заяву про відставку з посади міністра закордонних справ.


Проте 6 червня Верховна Рада відмовила президенту Зеленському у звільненні Клімкіна, Полторака і Грицака. Увечері того самого дня представник президента України в парламенті Руслан Стефанчук висловив переконання, що Зеленський наступного тижня знову внесе подання на звільнення Клімкіна, Полторака і Грицака, а також генерального прокурора України Юрія Луценка.


11 червня у ВР було зареєстровано проект постанови (№10382) про призначення Вадима Пристайка міністром закордонних справ України. Крім того, до Верховної Ради надійшов повторно ініційований Зеленським проект постанови про звільнення Клімкіна з посади глави МЗС України.

 

 

 

Джерело: Інтерфакс-Україна

 

Версия для печати

Читайте также









Обзор сети

Разместить рекламу