КИЕВ
11:50
Брюссель
10:50
Москва
12:50
Вторник, 16 апреля 2024

Новости



Президент Зеленський звернувся до нардепів

27 мая, 10:17  Политическая  Украина
Володимир Зеленський

Також президент закликав депутатів не псувати законопроекти "корупційними витівками".



Президент України Володимир Зеленський звернувся до депутатів й закликав проголосувати за реформаторські законопроекти. Глава держави також на своїй сторінці у Facebook звернувся до нардепів із закликом не використовувати трибуну як майданчик для особистого піару.

 

"Попри те, що ваша діяльність майже остаточно знищила легітимність Верховної Ради, у вас є шанс хоч трохи відновити довіру суспільства до представницької демократії. Для цього потрібно лише почати нарешті голосувати за реформаторські законопроекти, які були розроблені українськими та західними фахівцями. Вони роками залишаються без розгляду, хоч на них чекають громадяни та країна", - наголосив Зеленський. Крім того, президент закликав не псувати ці законопроекти "корупційними витівками".


"Водночас впевнений, що Центральна виборча комісія виконає свої функціональні обов'язки з організації виборчого процесу", - підсумував очільник держави. Як повідомляв УНІАН, 20 травня, в день своєї інавгурації, президент України Володимир Зеленський анонсував розпуск Верховної Ради восьмого скликання і дострокові парламентські вибори, а також запропонував діючому складу уряду подати у відставку. За кілька годин прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив про рішення подати у відставку. 23 травня указ президента про розпуск Верховної Ради і призначення позачергових виборів набув чинності. Позачергові вибори до Верховної Ради призначені на 21 липня.


 

 


Джерело: УНІАН

 

 

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу