КИЕВ
23:25
Брюссель
22:25
Москва
00:25
Четверг, 28 марта 2024

Новости



Указ президента Зеленського про розпуск Ради оскаржили у Верховному суді

23 мая, 17:13  Политическая  Украина

Громадська організація "Спільна справа" подала скаргу до Верховного суду щодо указу Президента України Володимира Зеленського про дострокове припинення повноважень Верховної Ради та призначення позачергових виборів на 21 липня 2019 року. Верховний суд прийняв та зареєстрував позовну заяву.

 

Лідер громадської організації Олександр Данилюк у себе на Facebook-сторінці написав, що вибори мають відбуватись за відкритими списками і кандидати мають подавати декларації. Про це мовиться у мотиваційній частині позовної заяви.

 

Верховний суд підтвердив факт подання скарги та зареєстрував 23 травня 2019 року відповідну справу під номером 9901/275/19. Протягом п'яти днів від дня подання позовної заяви суд прийме рішення про подальші процесуальні дії.

 

Окрім того, депутати "Народного фронту" підписали подання до Конституційного суду, аби скасувати указ Зеленського. Вони закликали народних депутатів усіх фракцій Верховної Ради приєднатися до підписання документа.

 

Указ президента Володимира Зеленського уже набув чинності, тож позачергові вибори до українського парламенту відбудуться 21 липня 2019 року.

 

22 травня за пропозицією Зеленського було скликано позачергове засідання Верховної Ради, щоб затвердити зміни до закону про вибори та зміни до закону України "Про публічні закупівлі". Однак депутати не підтримали внесення до порядку денного сесії відповідні законопроекти. Спікер ВР закрив засідання, наступне відбудеться 28 травня.

 

 

Джерело: 24 Канал

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу