КИЕВ
23:18
Брюссель
22:18
Москва
00:18
Четверг, 18 апреля 2024

Новости



Портнов викликаний на допит ГПУ

21 мая, 17:58  Политическая  Украина

 

Генеральна прокуратура викликала на допит Андрія Портнова - заступника голови Адміністрації президента часів президента Віктора Януковича .

 

Цю інформацію Громадському підтвердив керівник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк.

 

Допит запланований на 11:00 27 травня. Портнова планують допитати як свідка у справі Євромайдану.

 

Раніше повідомлялося, що ДБР зареєструвало заяву Портнова щодо президента Петра Порошенка. Портнов заявив, що вважає Порошенка причетним до «державної зради, спроби захоплення державної влади, перевищення влади та службових повноважень».

 

Андрій Портнов, який обіймав посаду радника екс-президента Віктора Януковича у 2011-2014 роках, 19 травня повернувся в Україну після п'ятирічної відсутності.  У 2014 році Портнов виїхав з України, певний час жив у Росії, а потім переїхав до Відня.

 

У березні 2018-го СБУ порушила справу про держзраду щодо екс-заступника глави АП часів Януковича Портнова. Через це Портнов подав позов до суду на Службу безпеки України.

 

6 березня 2014-го ЄС запровадив санкції проти 18 громадян України, підозрюваних у незаконному привласненні державних коштів і причетності до порушень прав людини. Серед них був і колишній голова адміністрації президента Януковича Андрій Портнов.

 

Пізніше в березні 2015-го Європейський союз продовжив санкції, але виключив зі списку Андрія Портнова.

 

Джерело: Громадське 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу