КИЕВ
06:56
Брюссель
05:56
Москва
07:56
Пятница, 29 марта 2024

Новости



НАТО чекає від України продовження реформи безпекового сектора

21 мая, 13:37  Политическая  Украина

У Північноатлантичному альянсі очікують, що Україна продовжить реформувати безпековий сектор та встановлювати за ним громадський контроль.


Як повідомляє кореспондент "Європейської правди", про це заявив заступник генерального секретаря НАТО з політичних питань і політики безпеки Алехандро Альваргонсалес у вівторок в Києві.


 

"Боріться з корупцією, реформуйте сектор безпеки, встановлюйте громадський контроль за ним - і результат буде. Україна заслуговує на нього", - сказав Альваргонсалес на урочистому заході з нагоди святкування 70-річчя НАТО на Європейській площі.


Торік у жовтні в Альянсі заявили, що українська влада підриває до себе довіру союзників, відкладаючи проведення реформи СБУ, яка є ключовим пріоритетом як у комплексному пакеті допомоги Україні, який був узгоджений на Варшавському саміті НАТО в 2016 році, так і в річній національній програмі України.


 

В НАТО наполягають, що реформа СБУ є однією з основних в реформуванні нацбезпеки України.


Глава Консультативної місії ЄС торік у інтерв'ю "Європейській правді" заявляв, що СБУ не співпрацює з ЄС щодо своєї реформи, бо не має концепції. Він заявив, що без реформи СБУ "неможливо уявити ані розвиток України, ані, тим більше, можливість вступу України в НАТО або Євросоюз".

 

 

 

Джерело: Європейська Правда

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу