КИЕВ
22:29
Брюссель
21:29
Москва
23:29
Пятница, 26 апреля 2024

Новости



У Конституційному Суді заспокоюють, що жодної перешкоди для інавгурації Президента не буде

15 мая, 17:46  Политическая  Украина

 

Судді Конституційного Суду України оприлюднили повідомлення, де заявили, що з боку Конституційного Суду України не виникне жодних перешкод у здійсненні процедури приведення новообраного Президента України до присяги.

 

Інформація була розміщена на офіційній сторінці КСУ.

 

У зв'язку з численними зверненнями засобів масової інформації щодо питання участі Голови Конституційного Суду України в інавгурації новообраного Президента України повідомляємо таке.

 

Відповідно до частини другої статті 104 Конституції України приведення Президента України до присяги здійснює Голова Конституційного Суду України.

14 травня 2019 року на спеціальному пленарному засіданні Головою Конституційного Суду України було обрано Наталю Шапталу.

 

Як раніше повідомлялося 25 квітня 2019 року ухвалено заяву зборів суддів Конституційного Суду України щодо питання здійснення Головою Конституційного Суду України конституційного обов'язку приведення новообраного Президента України до присяги.

 

«Висловлюючи глибоку занепокоєність щодо поширення інформації про можливий зрив інавгурації Президента України та її маніпулятивного використання, судді Конституційного Суду України відповідально заявляють, що з боку Конституційного Суду України не виникне жодних перешкод у здійсненні процедури приведення новообраного Президента України до присяги відповідно до статті 104 Конституції України», - йдеться у заяві.

 

Джерело:ZIK 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу