КИЕВ
12:01
Брюссель
11:01
Москва
13:01
Пятница, 26 апреля 2024

Новости



Регламентний комітет Ради схвалив усі сім проектів постанов про дату інавгурації Зеленського

15 мая, 17:04  Политическая  Украина

Усі проекти постанов про інавгурацію новообраного президента Володимира Зеленського відповідають регламенту Ради, давати висновки про їхню суть профільний комітет не уповноважений. Про це заявив в.о. голови парламентського комітету з регламенту Павло Пинзеник.


Регламентний комітет Верховної Ради 15 травня одноголосно затвердив висновки до всіх семи зареєстрованих проектів постанови про проведення інавгурації новообраного президента України Володимира Зеленського. Трансляцію засідання комітету вів телеканал "112 Україна".


В.о. голови регламентного комітету Павло Пинзеник підкреслив, що комітет надає висновки тільки щодо дотримання вимог регламенту під час оформлення і реєстрації законодавчих ініціатив, а не щодо їхньої суті.


Він поінформував, що Зеленський надіслав на адресу комітету лист, у якому нагадав про свою позицію щодо дати інавгурації. На думку новообраного президента, вона має відбутися 19 травня.


Усі сім проектів постанов про проведення урочистого засідання Ради для складання присяги президента було визнано такими, що відповідають регламенту. Їх передадуть для розгляду в сесійній залі.


Пинзеник не відкинув, що той, хто головує на засіданні Ради, поставить проекти постанов на рейтингове голосування.


Три із семи проектів пропонують провести інавгурацію 19 травня, за одним – 17 травня, 20 травня, 26 травня та 27 травня.


21 квітня в Україні відбувся другий тур виборів президента. За його підсумками новим президентом України став Володимир Зеленський, який набрав 73,22% голосів. Чинний президент України Петро Порошенко одержав 24,45% голосів виборців. Інавгурація нового президента має відбутися протягом 30 днів після офіційного оприлюднення результатів виборів – не пізніше ніж 3 червня.


13 травня, оголошуючи порядок роботи Верховної Ради на тиждень, Парубій зазначив, що парламент цього тижня має розглянути постанови про дату інавгурації, але не назвав конкретного дня. Комітет із питань регламенту Верховної Ради України 14 травня не розглядав проекти постанов про дату інавгурації президента, засідання перенесли на сьогодні.


Зеленський 14 травня назвав депутатів Ради, які не розглянули питання призначення дати інавгурації, дрібними шахраями.

 

Джерело: ГОРДОН 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу