КИЕВ
19:06
Брюссель
18:06
Москва
20:06
Пятница, 26 апреля 2024

Новости



Гладких назвав кілька помилок, яких припустилися у штабі Порошенка

17 апреля, 14:45  Политическая  Украина

 

Політолог Валентин Гладких вважає, що розрив у 47% між діючим Президентом України Петром Порошенком та актором Володимиром Зеленським, який фіксують соціологи Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), є результатом неефективної виборчої кампанії Порошенка.


Гладких назвав кілька помилок, яких припустилися у штабі Порошенка. Одна з основних - це тиск стосовно дебатів між кандидатами.


"Порошенко та його прихильники намагаються наполегливо переконувати, що дебати важливі, а соціологія показує, що понад 50% людей не беруть їх до уваги, ухвалюючи остаточне рішення. Таке враження, що у штабі Порошенка взагалі не розуміють, що таке соціологія і як з нею працювати", - пояснив експерт.


Прорахунком він назвав й акцент кампанії чинного Президента на геополітиці.


"Соціологія показує, що людей хвилюють інші проблеми - бідність, комунальні тарифи, соціальна несправедливість, недоторканність так званої політичної еліти, а штаб Порошенка переконує, що це не важливо. До того ж геополітичні питання, питання зовнішньої політики, національної безпеки та оборони Зеленський і Порошенко бачать в одному ключі. Тобто на цьому розмежовувати кандидатів просто безглуздо", - зазначив політолог.


Крім того, він висловив думку, що дії Порошенка між першим і другим турами швидше відштовхнули від нього електорат, ніж привернули нових виборців, і застеріг президента від спроб зірвати голосування чи зменшити явку.


"Порошенко може збільшити кількість голосів на свою користь лише за рахунок тих, хто не визначився, чи за рахунок тих, хто не хоче йти на вибори. І йому потрібно привести цих людей на дільниці, тому йому немає сенсу зменшувати явку. Що стосується спроби зірвати вибори, то всі ж розуміють, що відповідальність за їхнє проведення лежить на владі. І якщо вибори не відбудуться - це точно "поховає" Порошенка не лише у внутрішній політиці, а й на міжнародній арені", - підсумував Валентин Гладких.

 

Джерело: Українські новини

 

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу