КИЕВ
04:19
Брюссель
03:19
Москва
05:19
Пятница, 19 апреля 2024

Новости



Саакашвілі попросив повернути йому українське громадянство

08 апреля, 09:35  Политическая  Украина

Колишній президент Грузії і екс-голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі закликав президента Петра Порошенка повернути йому громадянство, відібране "з порушенням українського законодавства і міжнародних норм".

 

Саакашвілі нагадав, що Порошенко позбавив його громадянства, коли його не було в Україні, та він "поїхав в США лобіювати в Конгресі інтереси України".


"Ви позбавили мене громадянства з порушенням українського законодавства і з порушенням міжнародних норм, тому що не можна позбавляти громадянства людини, яка не має громадянства іншої країни", - сказав політик.


Він заявив, що через тиск адміністрації Порошенка справу про повернення йому громадянства затримують в судах.


Саакашвілі зазначив, що ставить Порошенку "просте питання": "Слабо відновити законність, повернути мені мій український паспорт і пустити мене в Україну?". Він також натякнув на звернення Зеленського, який дав Порошенко 24 години на роздуми про президентські дебатах на 70-тисячному "Олімпійському". І вказав, що не даватиме 24 години, тому що у президента "достатньо часу до другого туру президентських виборів, щоб велить закон і згідно з міжнародним правом".

 

Джерело: TodayUA

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу