КИЕВ
07:24
Брюссель
06:24
Москва
08:24
Пятница, 29 марта 2024

Новости



НАТО збільшує свою військово-морську присутність у Чорному морі

04 апреля, 13:10  Политическая  Украина

НАТО збільшує свою військово-морську присутність у Чорному морі. Це - прояв підтримки Києва у протистоянні з Москвою.


Про це в коментарі для Gazeta.ua говорить військово-морський експерт Володимир Заблоцький."Раніше Альянс мав досить хиткі позиції у цьому регіоні. У 2016-му Румунія запропонувала створити Чорноморську флотилію НАТО, яка б постійно дислокувалась там. Але цю ініціативу не підтримала Болгарія. Зараз бачимо, що даремно. Якби присутність кораблів НАТО була постійною, РФ би не відчувала такої вседозволеності у Чорному морі і не поводила б себе так нахабно, як зараз.


Але це краще, ніж нічого. Навіть тимчасове перебування військово-морських сил Альянсу є стримувальним фактором для Кремля. На жаль, він не діє постійно. Кораблі можуть перебувати у Чорному морі лише 21 добу. Але НАТО намагається проводити постійну ротацію суден в акваторії. Вони змінюють одне одного. Хоча сучасне озброєння дозволяє вражати ціль з досить далекої дистанції. Військово-морські сили НАТО можуть влучити в російські навіть з території Середземного моря", - пояснює експерт.Росіяни розуміють тільки мову сили, наголошує він.


"З ними дуже важко домовлятися. Для ефективної протидії агресії Москви в Чорному та Азовському морях тимчасових заходів недостатньо. Потрібні постійна дислокація військ. Але періодична присутність кораблів Альянсу може певним чином утримувати РФ від погіршення ситуації у регіоні", - додає Володимир Заблоцький.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу