КИЕВ
07:28
Брюссель
06:28
Москва
08:28
Вторник, 19 марта 2024

Новости



Канада також звинуватила Росію у хакерських атаках

04 октября, 21:00  Политическая  Украина

Міністерство закордонних справ Канади приєдналося до США та Нідерландів, звинувативши Росію у хакерських атаках.

Про це йдеться в заяві відомства.

Зазначається, що Канада приєднується до своїх союзників у «виявленні і викритті низки зловмисних кібероперацій з боку російських військових.

На думку МЗС Канади, ці дії Москви є частиною більш ширшого «спектру дій» російського уряду, які демонструють зневагу до міжнародного законодавства і підривають міжнародний порядок.

«В 2016 році Міжнародне антидопінгове агентство (WADA), незалежна міжнародна організація, що базується в Канаді, заявила, що група хакерів Fancy Bear/APT28 оприлюднила на своєму сайті конфіденційну інформацію про спортсменів, яку вони незаконним шляхом вилучили з серверів WADA. Уряд Канади з високою впевненістю допускає, що російська розвідувальна спецслужба ГРУ відповідальна за цей інцидент», - йдеться у заяві.

Влада Канади також «з високою впевненістю допускає», що несанкціоноване втручання у мережу канадського центру спортивної етики є справою Росії.

Крім того, відомство нагадало про заяву США і Нідерландів, які звинуватили РФ у кібератаках проти Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ).

«Канада - член Організації заборони хімічної зброї і наразі займає крісло у виконавчій раді цієї організації, а отже засуджує спробу взламу мережі організації», - наголосили в МЗС Канади.

У відомстві висловили впевненість, що за атакою на ОЗХЗ також стоїть Москва.

Раніше Сполучені Штати звинуватили 7 росіян в організації хакерських атак на антидопінгові організації. Ідеться про співробітників Головного розвідувального управління Росії (ГРУ). За даними американського слідства, вони також причетні до атак на вибори в США, енергетичну компанію Westinghouse і Організацію із заборони хімічної зброї.

Чотирьох із семи названих США росіян раніше звинуватили у хакерських атаках Нідерланди. Там повідомили, що спіймали росіян ще у квітні, коли ті намагались зламати мережу Організації із заборони хімічної зброї в Гаазі, яка вивчала отруєння екс-розвідника Сергія Скрипаля. Тоді ж їх вислали назад до Москви.

Нідерланди назвали прізвища росіян. Це Олексій Моронець, Євген Серебряков, Олег Сотніков та Олексій Мінін. У США назвали ті самі прізвища, також у списку Іван Єрмаков, Артем Малишев, Дмитро Бадін.

Джерело: hromadske

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу