КИЕВ
17:55
Брюссель
16:55
Москва
18:55
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Вибори 29-го квітня показали необхідність термінової зміни виборчого законодавства

04 мая, 17:30  Политическая  Украина
Віталій Скоцик

За нинішньої виборчої системи Україна ще щонайменше на п'ять років залишиться під владою олігархів і погрузне у корупції та боргах.

Вибори до об'єднаних територіальних громад 29-го квітня 2018 року вчергове підтвердили необхідність негайної зміни виборчого законодавства, на чому неодноразово наголошувала Аграрна партія.

 

Про це йдеться у зверненні Президії Політичної ради Аграрної партії до Українського народу.

 

«Зміна виборчого законодавства дозволить привести до влади професіоналів, які будуть представляти конкретні округи та захищати інтереси своїх виборців. 

 

Проте нинішня влада та псевдоопозиція категорично не зацікавлені у цьому, оскільки їхні рейтинги далеко не найкращі. 

 

Вони розраховують на адміністративний ресурс, підкуп у мажоритарних округах та маніпуляції. 

 

Збереження нинішньої виборчої системи, в основі якої -сумнозвісний закон, ухвалений за часів Януковича, призведе до того, що на найближчі п'ять років країна залишиться під владою олігархів і погрузне у корупції та боргах», - зазначено в тексті звернення.

 

В Аграрній партії, яка брала участь у перших виборах до всіх 40-ка ОТГ 29-го квітня, кажуть: їхні опоненти відпрацьовували на цих виборах ті брудні технології, які хочуть активно застосовувати під час президентських та парламентських.

 

«Представники політпроектів олігархів розглядали ці вибори як підготовку до президентської та парламентської кампаній, що мають відбутися у 2019 році, намагалися за будь-яку ціну здобути на місцях повний контроль, застосовуючи всі можливі ресурси - від адміністративного та фінансового тиску до монополізації інформаційного простору. 


Наші опоненти показали, що не здатні конкурувати з Аграрною партією не лише в ідеологічному, а й у правовому полі. Вони фактично намагалися зірвати виборчий процес. 

 

Арсенал їхніх методів вражає: використання адмінресурсу, погрози, фізичне насильство, підпали майна, спроби зняти кандидатів від партії через корумповані суди або зірвати вибори на окремих дільницях, розповсюдження недостовірної інформації про політсилу через підконтрольні ЗМІ та навіть звинувачення у підкупі виборців», - йдеться у документі.

 

Утім, попри численні спроби фальсифікацій, підкупу та маніпуляцій із боку конкурентів, Аграрна партія здобула переконливу перемогу на виборах до об'єднаних територіальних громад у Херсонській, Хмельницькій, Івано-Франківській, Запорізькій, Сумській, Тернопільській та Рівненській областях.

 

«Майже 15% мандатів серед депутатів, висунутих політсилами у селах та містах по всій країні, - чергове підтвердження беззаперечного лідерства Аграрної партії, адже це вже п'ята хвиля виборів поспіль, на яких вона входить до переліку переможців.

 

 Ми дякуємо всім виборцям, які нас підтримали, та обіцяємо: за жодних обставин Аграрна партія ні на крок не відступить від своїх принципів! 

 

Ми й надалі будемо робити все для деолігархізації політичної системи, що не дає Україні ефективно розвиватися, будемо розвивати економіку, захищати землю від олігархічного «дерибану», відстоювати справжнє самоврядування, боротися з корупцією та рейдерством», - резюмують у зверненні.

 

Джерело: Аграрна партія

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу