КИЕВ
20:51
Брюссель
19:51
Москва
21:51
Суббота, 27 апреля 2024

Новости



Депутатську недоторканість потрібно зняти з усіх нардепів – Скоцик

11 июля, 11:44  Политическая  Украина

Перед законом повинні бути рівні всі. Депутатську недоторканість  потрібно зняти не лише з тих депутатів,  на яких є подання Генпрокуратури, а повністю з усіх народних обранців.

 

Про це заявив лідер Аграрної партії Віталій Скоцик під час мітингу за зняття недоторканості з низки депутатів, яких підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень.

 

«Регламентний комітет уже фактично перейняв на себе функції суду. Хоче дає дозвіл на притягнення до відповідальності,  хоче не дає. Так не може бути. Комітет повинен лише виконувати процедурні моменти, а не самовільно вирішувати, кого судити, а кого ні. Це уже нагадує кругову поруку депутатів», - зазначив Віталій Скоцик.

 

 

Політик наголосив, що наявність депутатської недоторканості - одна з головних бід українського політикуму.

 

«Чому під купол так прагнуть  потрапити   криміналітет та корупціонери? Бо опинившись там всі вони   стають недоторканими, ледь не святими. Тому ми і бачимо справжні війни перед кожними виборами, коли в передвиборчі кампанії кидаються шалені кошти», -  каже політик.

 

 

За його словами, 26 років Україна топчеться на місці головним чином через непрофесійність парламенту. Сьогодні це «схованка» для одних, які тікають від закону  і кормушка для інших, які торгують голосами.

 

«Вся країна  живе в якомусь божевільному реаліті-шоу. Те, що відбувається в українському парламенті, не має жодного відношення до нормальної роботи законодавчого органу, який мав би працювати над вдосконаленням законодавчої бази та формуванням і контролем виконавчої влади. Замість цього нас годують «скандалами», - зазначив Віталій Скоцик.

 

За його словами, парламент перестане бути «гадюшником»  тільки після скасування депутатської недоторканості та зміни виборчого законодавства.

 

 

«Доживе цей склад парламенту до чергових виборів чи таки будуть перевибори особливо значення не має, якщо не змінити виборчого законодавства.  Країна повинна перейти до виборів за відкритими партійними списками, без мажоритарки і депутатської недоторканості. Тоді партії врешті-решт почнуть брати на себе відповідальність і в Раду перестануть лізти всі, кому потрібно сховатися від закону», - говорить Віталій Скоцик.

 

Нагадаємо, на цьому тижні Верховна Рада має визначитися зі зняттям недоторканності із шести народних нардепів.

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу