КИЕВ
15:11
Брюссель
14:11
Москва
16:11
Вторник, 16 апреля 2024

Новости



Потурання влади рейдерам підштовхує селян до створення власної армії - Скоцик

01 июня, 08:00  Политическая  Украина

Ігноруючи масові рейдерські захоплення на сільгоспвиробників по всій країні, влада підштовхує селян до створення власної «армії». Щоб зупинити рейдерські атаки, потрібно реформувати правоохоронну та судову системи, ухвалити антирейдерське законодавство, яке передбачатиме реальне покарання держслужбовців за сприяння рейдерам, і якісно завершити земельну реформу.

 

Про це заявив лідер Аграрної партії України Віталій Скоцик під час прес-конференції «Війна за землю: в Україні почали розстрілювати селян?», яка відбулась 31 травня в УНІАН.

 

«Ми вимагаємо якісного розслідування випадків рейдерських захоплень підприємств і сподіваємось, що сьогоднішній пікет Генпрокуратури (активне посилання) поверне ситуацію (активне посилання на розстріли) в Миколаївській і Кіровоградській областях у законне поле», - зазначив Віталій Скоцик.

 

Політик наголосив, що наразі аграрії замість того, щоб займатись виробництвом, вимушені формувати загони самооборони і наймати збройну охорону.

 

«Мін'юст через держреєстраторів, нотаріусів у багатьох випадках працює на рейдерів. Правоохоронна, судова системи взагалі не дієздатні. Коли рік тому на Кіровоградщині створювали загони самооборони - це була аматорська система реакцій на спроби рейдерських захоплень. Сьогодні в організації самооборони уже понад 600 осіб. Замість того, щоб створювати робочі місця для доярок, механізаторів, агрономів, аграрії вимушені наймати озброєну охорону та вчитись захищатись. Я дуже надіюсь, що ми не дійдемо до того, що селяни почнуть формувати власну армію», - каже Віталій Скоцик.

 

 

Політик наголосив, що сьогоднішні рейдерські атаки - це, по суті, війна за землю в очікуванні відкриття «дикого» ринку землі.

 

«Коли Арсеній Яценюк у липні 2015 року висловив «цікаву ініціативу» щодо проведення експерименту з продажу 1 млн. га державної землі, це мотивувало рейдерів, які спеціалізуються на незаконних привласненнях ще з 90-х років. Вони зрозуміли, що «віджавши» землю зараз, на ній можна збагатитися, не працюючи, просто її перепродавши в першу чергу іноземному капіталу. Дії сьогоднішньої влади, яка підкилимно намагається протягнути ринок землі, тільки заохочують рейдерів», - говорить Віталій Скоцик.

 

За даними політика, за останні півтора роки зафіксовано понад 7,5 тисяч спроб рейдерських атак по всій Україні. Дві тисячі фермерських господарств були знищені, 40 тисяч людей втратили роботу.

 

«Ми вимагаємо якісного розслідування випадків рейдерських захоплень та ухвалення антирейдерського законодавства, яке б передбачало серйозне покарання держслужбовців за сприяння рейдерам. І головне, ми вимагаємо переведення земельної реформи в конструктивне русло. Лише ухваливши законодавство, яке регулює «сірі зони», якими користуються рейдери, провівши інвентаризацію земель, якісно наповнивши земельний кадастр, захистивши права власників землі і сільськогосподарських підприємств, можна говорити, що ми зіб'ємо хвилю рейдерства і захистимо сільгоспвиробників», - зазначив Віталій Скоцик.

 

Політик додав, що Аграрна партія започаткувала збір підписів за недопущення «дикого» ринку землі, в рамках якого уже зібрано понад 1,5 млн. підписів. 7 червня аграрії обіцяють принести ці підписи під стіни парламенту і провести масову акцію разом із десятками тисяч людей з усіх регіонів.

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу