КИЕВ
19:19
Брюссель
18:19
Москва
20:19
Среда, 24 апреля 2024

Новости



Політолог сказав у чому найбільше програв уряд Яценюка

11 апреля, 16:13  Политическая  Украина

Епопея з можливою відставкою Яценюка тривала останні пів року. А після невдалої спроби звільнити його розмови про зміну уряду тільки посились. 

Євген Магда: "Цей уряд програв у поганій комунікації". - Наголосив політолог Євген Магда в ефірі радіо Промінь. Експерт називає два варіанта розвитку подій: "Одні говорять, що нічого не зміниться, інші, що зміни можливі. Але я реаліст з оптимістичним поглядом на ситуацію, але залишати все в такому стані як зараз не можна, тому що все стоїть на місці.

Цей уряд програв у поганій комунікації. Ми зараз живемо в такому суспільстві де ігнорувати будь-які виклики уряд не має право. Для мене було тривожним сигналом теза, яка була кинута в інформаційний простір про те, що Яценюк свій перший мільярд заробив і може спати спокійно. І реакції адекватної з боку уряду і тих, хто відповідає за комунікацію уряду з суспільством не було. Новому уряду доведеться дуже чітко пояснювати все, що відбувається і всі свої кроки.

Яценюк буде зараз витримувати паузу. Рейтинг у нього низький, а є у нього всі підстави продовжувати свою політичну кар'єру".

Водночас експерт РПР Микола Виговський вважає, що для ефективної роботи нового уряду треба змінювати відповідно законодавство. "Для того, щоб наступний Кабмін був ефективним, потрібно внести ряд змін до законодавства Про Кабінет міністрів та центральних органів виконавчої влади. У ВР законопроект №2354а, який містить усі необхідні новели, необхідні для якісної роботи Кабміну.

Але основними авторами законопроекту є нардепи, які зараз вийшли з коаліції, тому шанси на ухвалення цього законопроекту є невеликими. Ми пропонували кілька варіантів нардепам. Перший - взяти цей законопроект прийняти в першому читанні і до прийняття вцілому викинути контроверсійні речі, щодо яких немає консенсусу. А другий - це до формування нового уряду зареєструвати швидко законопроект, у нас є готовий текст законопроекту, прийняти його, щоб змінити ці правила".

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк оголосив про свою відставку.

«Я прийняв рішення скласти повноваження прем'єр-міністра України. 12 квітня подання буде внесено до Верховної Ради», - написав Яценюк у Facebook.

 

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу