КИЕВ
16:12
Брюссель
15:12
Москва
17:12
Четверг, 25 апреля 2024

Новости



Законодавчо Міноборони готове до реформування, - експерт РПР

02 апреля, 13:10  Политическая  Украина

В Україні вже існує необхідна нормтаивн-правова база для початку реформування Міністерста оборони.

Про це в ефірі Громадського радіо розповів учасник громадської ради при Міністерстві оборони України, експерт РПР Юрій Чижмар.

За його словами дворічна затримка в проведенні реформ цього відомства пов'язана з об'єктивними факторами, а проведення реформи не позначиться на обороноздатності країни.

Експерт наголошує, що в Міністерстві оборони сьогодні вистачає кваліфікованих аналітиків, але штати є досить роздутими, а система забюрокртизованою. Зі співробітниками Міноборони, які не пройдуть переатестацію, Україна, на думку експерта, мусить вчинити за прикладом Чехії, яка в свій час лишили всіх звільнених співробітників чеського відділу КДБ на державному утриманні з достойними пенсіями і таким чином попередила в подальшому їх антидержавницькі дії.

Одним з напрямків військової реформи, на думку Юрія Чижмара, має бути створення в Україні повноцінних і боєздатних військ територіальної оборони, за прикладом Чехії, та країн Балтики. Загалом система військового управління має бути побудована за принципом G-штабів стандартів НАТО.

Типова «G-структура» штабів різних рівнів дозволяє краще налагодити комунікацію між підрозділами при плануванні та виконанні військових завдань.

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу