КИЕВ
04:41
Брюссель
03:41
Москва
05:41
Вторник, 19 марта 2024

Новости



Аграрний день у Верховній Раді

11 июля, 08:46  Правовая  Украина

Парламентарі сьогодні замість закону про ЦВК увесь день працювали над блоком законопроектів для аграрної галузі.

 

Важливі всі, але хотів би виділити кілька. Нарешті ухвалено закон, яким легалізовано сімейні фермерські господарства. Родинам, які вирощують овочі та фрукти, годують нас молоком і м'ясом, нарешті дозволили легалізуватися. Вони зможуть реєструватися малими підприємцями без створення юридичної особи.

 

Фермери зможуть легально працювати і розраховувати на пільгове оподаткування та державні дотації. Також тим фермерам, які протягом 10 років сплачували єдиний соціальний внесок, зарахують повний страховий стаж. Звичайно, державі ще потрібно організувати страховий ринок і багато чого іншого, аби фермери отримали змогу повноцінно розвивати свій бізнес, своє господарство.

 

Ще один важливий закон стосується протидії рейдерству. Тільки торік було зафіксовано 700 таких захоплень. Протидіяти «тітушкам» Аграрній партії довелося в кількох регіонах, зокрема, у Запорізькій та Кіровоградській областях. Ми організовували мітинги, круглі столи, писали відкриті звернення. Наші фахівці долучилися до створення того закону, який сьогодні ухвалила Верховна Рада. Тому він, сподіваюся, нарешті зупинить неоголошену війну проти українських агропідприємців і фермерів. Закон увів дієвий інструмент проти підробки підписів на договорах оренди.

 

Власник зможе вносити до реєстру прав заборону реєстрації оренди землі без нотаріально посвідченої угоди. Крім того, всі документи на право власності на землю відцифрують, аби уникнути подвійної реєстрації оренди. Нотаріусів змусили звіряти документи не тільки в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, а й у Державному земельному кадастрі. Також суворіше каратимуть реєстраторів, які причетні до рейдерства.

 

Шкода, що не дійшли руки депутатів до закону про кооперацію. Крім того, вони відхилили скасування мінімальних цін на цукор. Однак нарешті прийнято закон, важливий для споживачів. Якщо коротко, то брехні на етикетках товарів у магазинах буде менше. Виробників зобов'язали писати правду. Зокрема, про вміст алергенів чи інших шкідливих інгредієнтів.

 

Автор:Віталій Скоцик

Джерело: Корреспондент

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу