КИЕВ
09:32
Брюссель
08:32
Москва
10:32
Вторник, 23 апреля 2024

Новости



Освітня Рада Аграрної партії провела розширене засідання в комітетах Верховної Ради

13 июня, 13:24  Правовая  Украина

Фахову передвищу освіту не можна залишати без державного фінансування.

 

Народні депутати під час ухвалення законопроекту повинні врахувати можливості органів місцевого самоврядування утримувати заклади, які готують фахівців середньої ланки, і напрацювання викладацького корпусу таких закладів освіти.

 

Про це сьогодні йшлося під час розширеного засідання Ради з питань освіти та науки Аграрної партії, яке відбулося в комітетах Верховної Ради.

 

У ньому взяли участь представники директорського корпусу освітніх закладів I-II рівнів акредитації з 18-ти регіонів, фахівці Федерації роботодавців України, ГО «Асоціація працівників вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації», ГО «Асоціація аграрних навчальних закладів», державної установи «Науково-методичний центр «Агроосвіта».

 

Учасники засідання обговорили два законопроекти «Про фахову передвищу освіту», що зареєстровані у Верховній Раді за номерами 8321 та 8321/1.

 

«У законопроектах існують певні розбіжності. Є бажання МОН, яке нині диктує умови розвитку всієї системи освіти України, і є думка знизу - людей, які реально працюють, формують у «полях» фахівців для будь-якої сфери економіки. Завтра у МОН буде засідати робоча група, яка розглядатиме обидва законопроекти. І наша мета - прийти до єдиного знаменника», - розповіла голова Ради з питань освіти і науки Аграрної партії Оксана Мусієнко.

 

 

Лідер Аграрної партії Віталій Скоцик наголошує, що зараз тактичне завдання - зберегти фінансування для закладів фахової передвищої освіти на наступний рік, а стратегічне - забезпечити належні умови для підготовки фахівців середньої ланки.

 

«Днями розпочнеться нова вступна кампанія, надзвичайно важливо розуміти, за якими правилами працюватиме фахова передвища освіта в Україні. Якщо Верховна Рада залишить фінансування лише на місцевому рівні, ми повинні усвідомлювати, що місцеві органи влади із цим просто не впораються. І стратегічне завдання - нам слід перепрофілювати нашу економіку із сировинної на таку, що має глибоку переробку. Новоствореним заводам будуть потрібні професійні кадри, і про їх підготовку необхідно думати вже зараз», - говорить Віталій Скоцик.

 

 

В Аграрній партії висловили сподівання, що комітет Верховної Ради врахує напрацювання практиків.

 

«Нині на кону - подальші перспективи фахової передвищої освіти. Це перша зустріч подібного формату з народними депутатами з профільного підкомітету. Сподіваємось, що керівники закладів освіти, представники роботодавців, асоціації освітян у парламенті все-таки почують аргументовану позицію», - зазначила член Президії Аграрної партії Ірина Синявська.

 

 

Напрацювання Ради з питань освіти та науки Аграрної партії буде передано на розгляд профільного комітету Верховної Ради, який має їх розглянути на своєму засіданні 20-го червня.

Джерело: Аграрна партія

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу