КИЕВ
16:53
Брюссель
15:53
Москва
17:53
Пятница, 19 апреля 2024

Новости



Україна і США створять робочу групу для розробки рекомендацій щодо реформ

03 июля, 19:05  Политическая  Украина
Віталій Скоцик

Українські науковці, члени галузевих Рад Аграрної партії спільно з експертами американської фундації The Heritage Foundation створять робочу групу для напрацювання змістовних рекомендацій щодо проведення реформ в Україні.

 

Про це за підсумками чергового робочого візиту в США заявив лідер Аграрної партії Віталій Скоцик.

 

США - одна з найбільш мобільних держав, де реформи не припиняються ні на мить. І саме цей досвід Україні важливо вивчати.

 

«З провідним експертом The Heritage Foundation у сфері економічної свободи та економічного зростання Джеймсом Робертсом ми домовилися про створення робочої групи задля розробки та впровадження в Україні податкової, земельної, медичної, правої та пенсійної реформ. Група має напрацювати концептуальні рекомендації, які вже восени мають бути презентовані на міжнародній конференції у Вашингтоні. Українській владі, маю надію, ця інформація теж стане у пригоді», - говорить Віталій Скоцик.

 

Він підкреслив, що The Heritage Foundation - це фундація, яка напрацьовує комплексні пропозиції для керівництва Сполучених Штатів. Свого часу, коли Рональд Рейган став президентом США, з двох тисяч напрацювань цієї інституції більш ніж 60% було реалізовано вже протягом першого року президентства Рейгана. Потім ці вкрай успішні трансформаційні процеси у економіці Сполучених Штатів стали називатися «рейганомікою».

 

За словами політика, в Сполучених Штатах, як і в Україні, наразі є деякі труднощі з медичною та податковою реформами.

 

«Після обговорення з представниками американського істеблішменту медичної та податкової реформ у Сполучених Штатах можу сказати - вони у США теж пробуксовують. Обидві теми були одними з найважливіших у передвиборчій риториці кандидата у президенти США Дональда Трампа. Але сказати - не означає швидко зробити. Питання вкрай складні і викликають не тільки широкі суспільні дискусії, але й дебати у Конгресі та внутрішню дискусію у самій Республіканський партії. Це корисна наука і для українських політиків: коли щось обіцяєш, маєш уявляти, як це реалізовувати», - пояснює Віталій Скоцик.

 

Окремою темою візиту Віталія Скоцика в США стало вивчення американських підходів до соціальної політики. На думку лідера Аграрної партії, пенсійна система США може бути взірцем для соціального забезпечення громадян в Україні.

 

«У США функціонують як державні, так і недержавні пенсійні системи, тому американці можуть отримувати, як кажуть, не одну, а три пенсії: державну, приватну корпоративну за місцем роботи і приватну індивідуальну через відкриття особистого пенсійного рахунку. У підсумку американський пенсіонер, що задіяв усі три «пенсійних джерела», може розраховувати на отримання пенсії в розмірі мінімум 80% від його середнього заробітку до виходу на пенсію. До подібної моделі мала би прямувати й Україна», - впевнений політик.

 

Нагадаємо, це вже 3-й робочий візит Віталія Скоцика до США. Протягом тижня лідер Аграрної партії провів низку зустрічей з політичним керівництвом Сполучених Штатів, сенаторами та конгресменами, представниками провідних державних інституцій.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу