КИЕВ
07:43
Брюссель
06:43
Москва
08:43
Вторник, 19 марта 2024

Новости



Аграрна партія розробляє сучасне законодавство про статус і соціальний захист бійців

21 мая, 13:37  Правовая  Украина

Законодавство України про статус ветеранів війни та їх соціальний захист потрібно негайно реанімувати. Мало того, що в законодавчих актах є багато пережитків радянщини, так ще й кожен уряд змінює закони під себе.

 

Водночас, відносячи до однієї когорти і чорнобильців, і дітей війни, влада свідомо стирає саме поняття ветерана війни.

 

Про це говорили сьогодні, 17-го травня, на засіданні Ради Аграрної партії з питань ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО.

 

«Створення належних умов для бійців, забезпечення належного соціального захисту і гідних умов  життя - це ті речі, які апріорі мусять бути серед головних пріоритетів нашої держави. На жаль, нинішня влада довела, що не здатна цього зробити. Головна мета нашої Ради з питань ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО - напрацювання якісних програм, стратегій та законопроектів, щоб змінювати державу і систему в цілому», - наголосив голова Ради, український військовослужбовець, капітан Збройних сил України, командир 25-го окремого мотопіхотного батальйону «Київська Русь» Андрій Янченко.

 

Якщо розумно адаптувати законодавство до реального стану справ, тоді стане зрозуміло, що в ОТГ є і земля, і гроші на допомогу бійцям, - констатували учасники засідання.

 

«Чи не найбільшим підводним каменем для бійців нині є «політика» держгеокадастрів і земельних відділів. Так, воїни або ж матері загиблих бійців чекають рішення про виділення ділянок роками. Знову-таки, дуже важливо під час створення ОТГ провести інвентаризацію землі. Тоді виявиться, що її і воїнам вистачить», - зазначили під час засідання Ради.

 

Як зауважили його учасники, фактично всі закони, програми, озвучені владою і Президентом, існують лише на папері, але насправді  не діють.

 

«Наприклад, ситуація з тими самими перевізниками.

 

Далеко не всі забезпечують бійцям  пільговий проїзд і прямо в очі кажуть учасникам АТО: «Ми вас туди не відправляли». - Це нонсенс», - обурено заявили на засіданні.

 

Особливу увагу Рада Аграрної партії з питань ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО приділятиме і пенсійному законодавству. Зокрема, щоб запобігти звичним нині ситуаціям, коли людина, яка пройшла дві війни, має близько 5000 гривень пенсії, тоді як столичні поліцейські - від 11 000 гривень.

 

Нагадаємо, при Аграрній партії діють 25 рад, кожна з яких напрацьовує ефективні законодавчі ініціативи і впроваджує проекти з усіх стратегічних сфер. Коли Аграрна партія увійде до Верховної Ради, то не з порожніми руками, як це досі робила решта політсил, а з реальними напрацюваннями.

Джерело: Аграрна партія

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу