КИЕВ
05:52
Брюссель
04:52
Москва
06:52
Вторник, 19 марта 2024

Новости



Віталій Скоцик обговорив із представниками європейського дипломатичного корпусу реформи в Україні

23 мая, 10:05  Политическая  Украина

Наступні вибори до Верховної Ради в Україні потрібно провести за новим виборчим законодавством.

 

Тоді можна розраховувати на якісну зміну парламенту, який зможе швидко реалізувати в Україні реформи, створити умови для поліпшення якості життя та забезпечити сприятливий інвестиційний клімат.

 

Про це йшлося під час зустрічі лідера Аграрної партії Віталія Скоцика з представниками дипломатичного корпусу країн Європи.

 

«Парламентські вибори повинні відбутися за пропорційною системою з відкритими списками.

 

Кожен кандидат має представляти політичну партію та конкретний округ і нести відповідальність перед своїми виборцями.

 

Лише так до влади зможуть прийти ідеологічні партії та забезпечити становлення стабільної політичної системи, яка необхідна для розвитку країни», - зазначив Віталій Скоцик.

 

Політик наголосив: приклад виборів до ОТГ показує, що українське суспільство хоче бачити при владі «нові обличчя», людей, яких обиратимуть з-поміж себе і делегуватимуть у владу, а не ставлеників олігархів.

 

«На прикладі місцевих виборів ми бачимо, як змінюється політична карта України.

 

Люди втомилися від брехні та дешевого популізму.

 

Вони віддають голоси за тих, хто представлятиме їхні інтереси.

 

Процес самоорганізації суспільства вже розпочався, і його не спинити.

 

Ми бачимо, що люди обирають справжнє, попри адміністративний тиск влади та шалені гроші, які олігархи вкладають у свої політпроекти.

 

І це помітно по тому, як зростає підтримка Аграрної партії», - зазначив Віталій Скоцик.

 

Політик наголосив, що Аграрну партію громадяни однаково підтримують у всіх регіонах, а за два роки частка представництва політсили - тобто тих, кого висувала партія, і самовисуванців - у радах від усіх депутатів зросла майже у п'ять із половиною разів.

 

«В органах місцевою самоврядування нас уже майже 5 тисяч. І ми продовжуватимемо зростання.

 

Аграрна партія цілеспрямовано рухається до своєї мети - якісно змінити країну.

 

Ми переконали йти у владу людей, які мають лідерські здібності, є професіоналами своєї справи і готові брати на себе відповідальність. Так, поки що ми не можемо ухвалювати законів.

 

Але в органах місцевого самоврядування ми вже довели, що політсила, яка не має стосунку до олігархів, здатна ефективно працювати та змінювати життя людей на краще тут і сьогодні», - говорить Віталій Скоцик.

 

Політик зауважив, що зараз завдання українського суспільства - добитися зміни виборчого законодавства, щоб забезпечити ефективну роботу майбутнього парламенту.

 

Адже нинішня виборча система - одна з найгірших, вона вигідна передусім олігархам, а не простим громадянам, і блокує оновлення політикуму.

 

Під час зустрічі також обговорили шляхи досягнення миру на Донбасі та реінтеграції окупованих територій, роботу судової і правоохоронної систем, корупцію в органах державної влади, проблеми децентралізації та якість проведення реформ.

Джерело: Аграрна партія

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу