КИЕВ
01:00
Брюссель
00:00
Москва
02:00
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Кожен українець недоотримає 1854 доларів через податкові новації уряду, - Скоцик

30 ноября, 22:00  Политическая  Украина

За інформацією лідера Аграрної партії Віталій Скоцика кожен українець недоотримає 1854 доларів США через податкові новації уряду, які підривають розвиток аграрного виробництва.

 

В повідомленні партії йдеться, що 41% валового внутрішнього продукту України виробляє аграрний сектор, будучи головною галуззю економіки. І кожен 2-й долар, який приходить в Україну, заробляють експортери агропродукції.

 

«20 млрд грн. обігових коштів втратили українські агровиробники після зміни оподаткування в 2015 році, коли було обмежено використання спеціального режиму ПДВ.

 

У 41 раз зросло податкове навантаження на один гектар землі в обробітку. 

 

0,00% - такий рівень прибутковості сьогодні має українська галузь тваринництва.

 

8 всеукраїнських страйків провели аграрії протягом 2015-2016 років, протестуючи проти знищення ефективної системи оподаткування АПК.

 

100 млрд грн. можуть скласти втрати АПК в 2017 році, якщо буде втілено план уряду щодо повного скасування спецрежиму ПДВ і переведення аграріїв на загальну систему оподаткування.

 

На 2,5 млрд доларів можуть упасти обсяги експорту української сільгосппродукції з тієї ж причини», - йдеться у повідомленні.

 

Крім того, у Скоцика наголошують, що 5,5 млрд грн. уряд обіцяв закласти в державному бюджеті на 2017 рік для підтримки фермерських господарств. Але зрештою заклав у проекті бюджету-2017 3,5 млрд грн.

 

«1,5 млрд грн. становитиме реальний розмір бюджетної підтримки аграріїв, якщо Спеціальний фонд, із якого фермерам обіцяно частину допомоги, не зможе виконати дохідну частину (що цілком імовірно).

 

На 10% може впасти агровиробництво у новому році, - за підрахунками експертів Аграрної партії", - йдеться у повідомленні.

 

Як стверджують в Аграрній партії, за останні місяці ціни деяких харчових продуктів зросли на 60% внаслідок посилення податкового навантаження на виробників.

 

«1,5 долара на день витрачає на життя більшість українців - це майже показник Африки, де живуть на 1,25 долара. 

 

У 2 рази менше від біологічної норми українці споживають м'яса, молока, яєць, риби і фруктів, економлячи на харчах через бідність.

 

На 15% могла б вирости аграрна галузь за рік, якби уряд погодився повернути систему оподаткування, яка діяла до 1 січня 2015 року», - переконаний лідер Аграрної партії Віталій Скоцик.

 

Від 12 до 24 гривень приватних інвестицій приносить кожна залучена державна гривня, якщо вважати відмову від частини податків за рахунок спецрежиму ПДВ державною допомогою.

 

У 2 рази за рік зріс би ВВП України за умови збереження спецрежиму.

 

«На 1854 доларів США зросла б частка ВВП на душу населення. Але через податкову систему замість зростання Україну чекає криза. Тобто кожен українець у 2017 році недоотримає 1854 доларів, які могла б генерувати економіка», - вважає Віталій Скоцик.

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу