КИЕВ
22:14
Брюссель
21:14
Москва
23:14
Пятница, 19 апреля 2024

Новости



Методи “очищення столиці” гірші за негативи від Майдану?

11 августа, 12:24  Политическая  Киев

Ми всі живемо у медіа-суспільстві, де більшу роль грає те, як про подію розкажуть у ЗМІ, ніж те, що відбувається насправді. Це у певній мірі стосується і Майдану у центрі столиці.

 

Очевидно, що з Майданом були і є серйозні проблеми. Не всі присутні, останнім часом на Майдані, були уособленням тих, хто розпочинав Революцію гідності. Однак так само не всі підпадають під ту картинку, яку створюють у ЗМІ, як збіговисько "алкашів" і людей без певного роду занять.

 

З іншого боку, не зроблено практично нічого, чого вимагав Майдан 2013 початку 2014 року.

 

1. Корупція залишається практично на тому ж рівні, що й була. І вона "реально вбиває", як говорить відома антикорупційна реклама. Відомою є історія про закупівлю Міністерством оборони бронижилетів, котрі ніяк не рятують життя. Це є одним з доказів, що "війна з Росією" не може бути причиною відсутності реформ.

 

2. Люстрація відбувається лише або під масовим громадським тиском, як це було з призначеннями у Львові та Івано-Франківську очільників міліції і прокуратури, або не відбувається взагалі. Більша частина суддів, прокурорів, міліціонерів, депутатів та урядовців на різних рівнях, що приймали неправомірні рішення залишаються на своїх місцях. 

 

3. Верховна Рада дуже повільно "думає над змінами до виборчого законодавства", які хоча б формально дали б народу більше впливу на формування політичних еліт через "відкриті партійні списки". Хоча це також не вирішує проблеми політичної корупції.

 

 

Фактично, більшість учасників і організаторів репресій, сепаратизму ще трохи побоюються народу, проте вже наближаються до того моменту "відчуття безкарності і вседозволеності".

Знаково, що більша частина незаконних забудов у самій столиці активізувалася саме зараз.

 

Далі є "глибокі проколи" з точки зору PR і комунікацій, а також методів, якими діє влада.

 

1. Дуже мало різниці між заявами очільників прокуратури часів Януковича і Порошенка. Посилаються навіть на ті самі статті кримінального кодексу. Всім інкримінують блокування шляхів та державних будівель і погрожують судом.

 

2. Спроба "прибрати Майдан" саме у той час, як у Києві перебуває генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен дуже нагадує спроби розігнати "зимовий Майдан" у ніч з 10 на 11 грудня, коли у Києві перебувала верховний комісар ЄС Кетрін Ештон та заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд. Такі дії є або демонстрацією повної неграмотності київської влади, або ж прямою провокацією на користь Росії.

 

Таким чином, для іноземної пропаганди формується гарний образ "влади, котра не змінилася і не хоче мінятися".

 

Автор: Роман Соломонюк, політолог для ЧасUA

https://www.facebook.com/rsolomonyuk

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу