КИЕВ
06:16
Брюссель
05:16
Москва
07:16
Вторник, 19 марта 2024

Новости



Засідання аграрного комітету пройшло з порушенням закону – фермери

18 октября, 14:45  Правовая  Украина

 

Засідання аграрного комітету 18 жовтня відбулося з порушенням закону.

 

Делегаціям фермерів, які прибули на засідання з усіх областей тричі змінювали адресу його проведення.

 


«Сьогодні, нехтуючи всіма правилами і законами, Комітет із питань аграрної та земельної політики ТАЄМНО провів своє засідання, і за 15 хвилин РОЗГЛЯНУВ 11 законопроектів із земельних питань», - повідомив голова Асоціації фермерів Драбівського району Черкаської області Валерій Перепелиця.

 

 

 

Перепелиця

 

За інформацією фермера, депутатів із непрезидентської фракції аграрний комітет також не надто хотів бачити на засіданні.


«Парламентарям з інших фракцій, не ?Слуги народу?, повідомили про засідання лише за 30 хвилин до початку», - наголосив Валерій Перепелиця.


Фермер обурений законопроектом, який підтримав аграрний комітет, та ігноруванням думки громадськості.


«Проголосували внести в порядок денний Ради законопроект голови комітету, яким дозволяють продаж сільськогосподарської землі! Громадськість цим ?слугам народу? тільки заважає! Це той НОВИЙ ПОРЯДОК І ЗАКОННІСТЬ, який нам вони пропонували?!» - нарікає фермер.

 


Нагадаємо, Комітет із питань аграрної та земельної політики Верховної Ради України на ранковому засіданні 18 жовтня відхилив урядовий законопроект та підтримав законопроект №2178-10.

 

Його розробили 14 депутатів під керівництвом голови аграрного комітету Миколи Сольського. Документ пропонує скоротити обмеження щодо концентрації земель у межах області з 15% до 8%, ввести ліміт щодо концентрації угідь у межах ОТГ у розмірі 35% та запровадити перехідний період до 1 січня 2024 року для заборони виходу на вільний ринок іноземцям.

 

У цей період юридичні особи, бенефіціарні власники яких іноземці, не зможуть купувати землю, окрім тієї, яка вже є у них в оренді, емфітевзисі за умови, що такі компанії створені не менш ніж за 3 роки до набрання чинності закону.

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу