КИЕВ
08:06
Брюссель
07:06
Москва
09:06
Вторник, 19 марта 2024

Новости



Експерти розказали, які карантині обмеження можуть діяти на Новорічні свята

24 ноября, 12:00  Социальная  Украина

 

У свята саме час запровадити тотальний карантин, бо це звичний період, коли економіка не працює на повну силу. Про це розповів політолог Віталій Бала.

 

політолог, Віталій Бала, новий рік, свята, карантин.

 

За його словами, в ЄС, готуючись до новорічних свят, карантинні правила в деяких країнах змінюють. У Великобританії обмеження пом’якшать, а в Німеччині берлінську новорічну ялинку скасують.

 

«Це дуже важливе питання, бо у період новорічних свят країна й так стає на своєрідну паузу, й тут я можу підтримати тих, хто пропонує загальнонаціональний карантин. А все йде до того, що його доведеться запроваджувати і для цього найкраще підходить саме святковий період», — сказав Бала коментарі «Слово і діло».

 

Експерт зауважив, що обмеження не будуть сприйняті негативно, якщо про них повідомлять завчасно.

 

 

Стало відомо, як в Києві відсвяткують Новий рік в умовах карантину

 

«Про це мають говорити лікарі, а не міністр, якому вже ніхто не вірить. Про це мають говорити міські голови, які були проти карантину «вихідного дня». Тобто, якщо буде правильно побудована комунікація, то буде і свідоме ставлення», — відзначив експерт.

 

На думку політолога, економічні збитки від карантину в новорічні свята будуть не такі відчутні, як у звичайний період.

 

«Це буде найбільш оптимальний варіант, хоча, звісно, збитки будуть. Імовірно, мінімальні, бо в цей період й так все не працює. Коли ми чуємо про те, яка кількість людей щодня інфікується, то наслідки будуть страшніші, якщо нічого не робити», — сказав експерт.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу