КИЕВ
00:59
Брюссель
23:59
Москва
01:59
Четверг, 2 мая 2024

Новости



Суд в Чечні відмовив Карпюку і Клиху в апеляції

17 марта, 11:11  Правовая  Украина

У Верховному суді Чечні відмовили в апеляції громадянам України Миколі Карпюку та Станіславу Клиху, яких звинувачують у вбивстві російських військовослужбовців. Про це передає кореспондентка «Громадського радіо» Ірина Ромалійська, яка знаходиться під судом. 

«Мамі - погано. Ще раз викликали швидку. Йти не може вона. Чекають на лікарів. Стас Клих кричав, у нього почалася істерика, коли побачив маму, він повис на клітці. Вийшли всі ці із залу молоді чоловіки. Адвокат Докка Іцлаев в суді заявив, що присутні повідомили, що їх запросив суддя, вони - «студенти і представники громадських організацій»«, - передає кореспондентка. 

Вона також надіслала точну цитату Миколи Карпюка з зали суду: «Следствию, как и обвинению, прекрасно известно, что я не принимал участия в войне на территории Чеченской Республики. Я задержан и в неволе только из-за того, что я украинец и всю свою сознательную жизнь я стремился что-то сделать для укрепления украинской государственности. Видимо, в Москве считают, что это очень большое преступление», - заявив Микола Карпюк.

Як передає Ірина Ромалійська, Клиха виставили з зали суду після нападу ( в нього була істерика), мама в цей момент практично втратила свідомість.

«Мама, мама!».

Мама: «Успокойся сыночек»

«Зачистка! Я здесь не был! Чемодан, вокзал, Израиль! Украина має талант, привет Оксане Марченко!»  - це його дослівні цитати, передає кореспондентка і додає: «Його вивели, він ще кричав».

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу