КИЕВ
07:06
Брюссель
06:06
Москва
08:06
Вторник, 19 марта 2024

Новости



І мільйони відповідають «Героям Слава!»

06 марта, 18:00  Социальная  Украина

 

Українці масово відповідають військовополоненому, якого росіяни вбили через гасло «Слава Україні!». На своїх сторінках у соцмережах почали поширювати гасло «Героям слава!».

 

 розстріл, відео, страта, слава Україні, героям слава, слава герою

 

Гасло також поширив президент Володимир Зеленський. А також прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Міністерство оборони України у своєму Twitter написало «Слава Україні! Героям Слава!». Гасло поширили голови обласних військових адміністрацій та інші посадовці й відомства.

Нагадаємо, у мережі поширили відео вбивства українського військовополоненого. На відеозаписі помітно, як чоловік у формі української армії говорить «Слава Україні!», після чого його одразу розстрілюють.

 

На це вже відреагував уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець. Він назвав це порушенням Женевських конвенцій, а також «виявленням ницості та підлості». Омбудсмен зазначив, що вже надіслав відео міжнародним партнерам і колегам-омбудсменам із різних країн світу — як підтвердження чергового воєнного злочину росії.

 

Голова Офісу президента Андрій Єрмак назвав розстріл прикладом російської «національної нікчемності та слабкості». У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими нам розповіли, що поки що не встановили особу загиблого, але вже працюють над цим.

 

Служба безпеки України почала розслідування за статтею про порушення законів та звичаїв війни. За це загрожує від 10 років тюрми до довічного ув'язнення. Розслідування відбуватиметься під процесуальним керівництвом Офісу генерального прокурора.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу