КИЕВ
14:48
Брюссель
13:48
Москва
15:48
Четверг, 28 марта 2024

Новости



В Україні хочуть безробітних безкоштовно навчати у сфері IT технологій

20 января, 17:00  Социальная  Украина

 

В Україні хочуть запустити експеримент. Безкоштовно навчати безробітних  осіб у сфері IT технологій. Це спільний проект. Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства   з Міністерством цифрової трансформації України.

 

Експеримент, безробітні,  сфера IT технологій,  Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства,  Міністерство цифрової трансформації України, Ольга Василевська-Смаглюк

 

 

"Мінекономрозвитку за співпраці з Мінцифри розробили освітній експериментальний проект навчання безробітних осіб у сфері IT технологій", –  повідомила народний депутат від "Слуги народу" Ольга Василевська-Смаглюк у своєму Telegram, передає Depo.ua.

 

 

Уточнюється, що у зв‘язку з пандемією кількість непрацюючого населення збільшилась в рази.

 

"Плюс багато людей повернулись із заробітків та зараз перебувають вдома. З’явилась можливість безкоштовно отримати базові знання в одній із найприбутковіших та найсучасніших галузях — галузі інформаційних технологій", – наголосила нардеп.

 

За її словами, у Київському міському центрі зайнятості буде створена комісія, яка відбиратиме викладачів.

 

"Зарплата до 30 тисяч гривень. Професійне навчання здійснюється за очною та дистанційною формами здобуття освіти. Триває до 6-ти місяців", – пояснила Василевська-Смаглюк.

 

Крім того вона уточнила, що людину, яка пройшла таке навчання, мають працевлаштувати впродовж місяця.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу