КИЕВ
09:26
Брюссель
08:26
Москва
10:26
Вторник, 19 марта 2024

Новости



Експерт пояснив причину масових звільнень медиків

26 ноября, 14:00  Социальная  Украина

 

Кардинально змінити ситуацію з масовим звільненням медиків буде непросто, бо лікарі і медперсонал зіткнулися з професійним вигорянням. Проте у бюджеті повинні бути закладені кошти на повноцінне фінансування витрат, пов'язаних із лікуванням COVID-19. Про це заявив голова БФ "Пацієнти України" Дмитро Шерембей.

 

Пацієнти України,  Дмитро Шерембей, медики, звільнення, коронавірус

 

 «Один із чинників, який впливає на те, що лікарі йдуть — це професійне вигоряння. 2020-й — неймовірно важкий рік. Крім того, медикам не надавалася жодна підтримка, навіть мінімальна. Вони виживали за рахунок своїх ресурсів. Порожні обіцянки не роблять реанімації краще, обіцянки не поліпшують технології лікування. Крім того, доводиться спілкуватися з близькими, у яких помер хтось від ковіду і давати безглузді пояснення. Це все призводить до того, що лікарі йдуть», — сказав у коментарі «Слово і діло» Шерембей.

 

За його словами, тотально ситуацію змінити неможливо, але збільшення фінансування її би поліпшило.

 «Я думаю, що основна причина, яка змушує лікарів йти, залишається ситуація, в якій вони змушені брехати замість політиків. При цьому дивитися, як від ковіду помирають пацієнти і колеги. Перше, що необхідно зробити — це повернути 60 млрд грн лікарям у вигляді ресурсів, технологій, оплати праці. У разі, якщо у новий бюджет не повернуть фінансування, то картина буде набагато жахливішою, ніж зараз», — додав експерт.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу