КИЕВ
14:36
Брюссель
13:36
Москва
15:36
Четверг, 18 апреля 2024

Новости



Уряд піде на жорсткий карантин, якщо це стане популярним рішенням у Європі, - експерт

19 ноября, 11:00  Социальная  Украина

 

Чи доведеться запроваджувати повний локдаун – це залежить від політичної волі, а не від коронавірусу.  Про це заявив політолог Микола Спірідонов.

 

 Правительство, жесткий карантин, Европа, политолог, Николай Спиридонов,Уряд, жорсткий карантин, Європа,  політолог, Микола Спірідонов.

 

Він пояснив, що уряд піде на жорсткий карантин, якщо це стане популярним рішенням у Європі, що вже спостерігається, тому така вірогідність залишається високою

 

«Чи доведеться запроваджувати повний локдаун – це залежить від політичної волі, а не від коронавірусу. Може бути прийняте таке рішення і велика ймовірність, що так і буде, бо чимало західних країн уже йдуть цим шляхом. Україна часто такий досвід переймає і загалом те, що відбувається в Європі, сильно впливає на ухвалення рішень у нас», — сказав Спірідонов у коментарі «Слово і діло».

 

Політолог додав, що карантин «вихідного дня» тільки робить ситуацію більш напруженою й виснажує людей. Й за таких умов ризик посилення епідемії лише зростає.

 

 «Я вважаю, що в нинішній ситуації цей карантин у вихідні нічого не дає. Насправді, це не такі великі цифри, які можна таким чином зменшити або локалізувати. Це навряд чи поліпшить епідеміологічну ситуацію, люди просто втрачають засоби існування і не мають можливості працювати. Звичайно, що в такій ситуації й вірус буде поширюватися. Я підтримую підприємців, які виступають проти», — сказав Спірідонов.

 

Він додав, що повний карантин завдасть непоправної шкоди, тому обмеження у суботу-неділю можуть залишатися допустимою альтернативою.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу