КИЕВ
06:54
Брюссель
05:54
Москва
07:54
Суббота, 20 апреля 2024

Новости



Уряд обіцяє додаткове фінансування для забезпечення людей з інвалідністю засобами реабілітації

04 декабря, 09:00  Социальная  Украина

 

Уряд обіцяє повністю забезпечити людей з інвалідністю візочками, протезами, ортезами та іншими технічними засобами для реабілітації. Про це повідомив Прем’єр-міністр Олексій Гончарук.  

 

люди з інвалідністю, візочники, уряд, кабмін, Гончарук, візочки, протези.

 

За його словами, повне забезпечення буде зроблено вперше за багато років.

«Наша мета до кінця цього року — повністю покрити потреби людей з інвалідністю у тому, чого вони найбільше потребують без будь-якої пріоритизації та вибірковості. На ці цілі виділяємо додаткове фінансування. Ці гроші підуть на забезпечення візочками, протезами, ортезами – всім, що зробить життя людей з інвалідністю комфортнішим», — зазначив Олексій Гончарук.

 

Уряд вже виділив додаткових 82 млн грн на придбання технічних засобів реабілітації для людей з інвалідністю. Згодом на це додатково виділили ще майже 787 млн. На ці гроші виготовлять додатково близько 250 тис. виробів для людей та дітей з інвалідністю.

 

Регіональні управління соціального захисту населення вже отримали гроші на ці потреби.

 

Глава Уряду також додав, що вже з наступного тижня будь-яка людина зможе отримати безоплатну консультацію чи залишити звернення — за телефоном гарячої лінії 1539.

 

Гаряча лінія 1539 сприятиме дотриманню прав людей з інвалідністю і реалізується за підтримки Секретаріату Кабінету Міністрів України.

 

Наразі Уряд працює над тим, щоб люди з інвалідністю могли отримувати соціальні послуги телефоном. Зокрема, йдеться про надання таких послуг Пенсійним фондом.

 

 

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу