КИЕВ
07:32
Брюссель
06:32
Москва
08:32
Четверг, 25 апреля 2024

Новости



В Україні почнуть будувати арт-школи

01 декабря, 14:00  Экономическая  Украина

Реалізація  законопроекту №1052 дозволить уже через півтора роки почати будівництво інноваційних шкіл в Україні. Про це повідомила представник Кабміну у Верховній  Раді Олена Шуляк.

школи, арт, нові школи, нова українська школа, Олена Шуляк, новые школы, Елена Шуляк.

 

Політик розмістила у себе на сторінці в ФБ фотографії школи в Данії.

 

«Ні, це не сучасний арт-центр в Києві. Це школа в Данії. Освіта в цій країні сповідує принцип: навчання для життя. Тому для дітей тут створюють максимально зручні умови: учні мають можливість бігати босими, мають вільний доступ до комп'ютерних технологій, книг та ігрових майданчиків. А що вже говорити про проект школи, який розвиває уяву і надихає малечу на подвиги», - каже Олена Шуляк.

 

Вона наголосила, що в Україні, ситуація трішки інша: наші державні навчальні заклади традиційно будувалися за застарілими радянськими зразками: коробка-школа, невеликі класи, довгі вузькі коридори, багато холодного світла.

 

«Але це не означає, що в таких умовах діти вчитимуться завжди. Нещодавно ми підготували і проголосували за законопроект №1052 про запровадження параметричного методу в будівництві. Тому вже за 1,5 роки (до того часу в Україні оновлять всі підзаконні правові акти та ДБН-и) наші проектувальники використовуватимуть сучасні підходи до створення об'єктів, а також інноваційні матеріали, що є не лише якіснішими, а й безпечнішими», - повідомила представник Кабміну у Верховній  Раді.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу